Kinderboek: Nijntje x Rembrandt

Nijntje x Rembrandt kinderboek

Ik ben gek op kinderboeken, dat is op deze site je misschien wel duidelijk geworden. De Must-Reads lijst op What’s on mama’s mind wordt ook steeds langer. Daarom is die categorie ook al verder opgedeeld in subcategorieën. Maar behalve gek op boeken, heb ik ook veel interesse in kunst. Ik heb zelfs kunstgeschiedenis gestudeerd. Dit boekje van Nijntje sprak mij dan ook enorm aan. Rembrandt kennen we natuurlijk allemaal.

Het Jaar van Rembrandt

In samenwerking met het Rijksmuseum is, voor het Jaar van Rembrandt, het nieuwe boek ‘nijntje x rembrandt’ gemaakt. Zie jij de overeenkomsten en verschillen tussen de schilderijen van Rembrandt en de tekeningen van Dick Bruna? Een mooi boek om de allerkleinsten te introduceren in de kunstwereld. Ook leuk voor ouders en grootouders!

Nijntje x Rembrandt kinderboek

Er er zijn meer overeenkomsten dan je denkt! Ze hebben allebei mensen, dieren en landschappen gemaakt, elk op hun eigen manier. Kijk je mee naar de overeenkomsten en verschillen?

2019 is het 350e sterfjaar van Rembrandt van Rijn. In dit jaar wordt Rembrandt geëerd met tal van activiteiten en bijzondere tentoonstellingen. Zo opende vrijdag 15 februari de tentoonstelling ‘Alle Rembrandts’ in het Rijksmuseum en is het boek ‘nijntje x rembrandt’ uitgebracht. Dit boek is ook verkrijgbaar in het Engels.

Nijntje x Rembrandt kinderboek

‘nijntje x rembrandt’ is per direct verkrijgbaar in de boekhandel, diverse museumwinkels en online.

nijntje x rembrandt
ISBN 978-90-5647-796-7
12,95 euro

miffy x rembrandt
ISBN 978-90-5647-797-4
12,95 euro

Ik vind het ontzettend leuk om dit boekje voor te lezen aan mijn kinderen en hoop ze gauw eens wat van Rembrandt in het echt te kunnen laten zien. Een tripje naar het Rijksmuseum moet maar gauw in de agenda genoteerd worden. Tot die tijd houden we het bij Nijntje!

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Nijntje x Rembrandt
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *