Nieuwe boeken Avi-lezen groep 3 en 4

Ik vind het heel erg leuk dat mijn zoontje is begonnen met lezen. Ook heel leuk om dan samen boekjes uit te zoeken. Ik schreef een tijdje terug hoe de nieuwe avi-niveaus werken. Vroeger zat de avi-niveau structuur anders in elkaar. Nu begin je met Avi start en ga je per groep door naar een midden en eind niveau. Heel kort: M3 is bijvoorbeeld het niveau dat je hebt midden groep 3.

Avi start

Hoewel ik vind dat ondanks de niveau aanduiding er echt wel verschil zit in de boeken onderling. Sommige boeken op niveau M3 hebben pagina’s die compleet gevuld zijn met tekst. Voor sommige kinderen is dat erg overweldigend. Hoewel ze het niveau van de tekst aan kunnen, schrikt de hoeveelheid tekst ze af. Dat kan demotiverend zijn. Daarom is het ook goed om in een boekje te bladeren. Staan er op de pagina’s maar enkele zinnen, dan is dat voor het begin vaak fijn. Een kind voelt de beloning van een zelf uitgelezen boekje. Begin daarom eerst met avi-start lezen voor je meteen een te moeilijk boek pakt. Uiteraard, kijk altijd naar je eigen kind. Het ene kind is veel leergieriger dan de ander.

Leuke avi-boekjes Leren lezen met Kluitman

Vrolijke boeken, grappige boeken en spannende boeken, je vindt ze allemaal in de serie Leren Lezen met Kluitman. Als de eerste leeservaringen van een kind positief zijn, is de kans groot dat het zal blijven lezen!

Het zijn allemaal boeken van 32 pagina’s.

Deze 5 boeken, hieronder zie je er 4 van op mijn boekenschap, zijn erg leuk en toegankelijk.

avi lezen kluitman

Kas is kwijt – avi m3

In Kas is kwijt is Kas kwijt… Suus is op zoek naar Kas. Hij is klein en lief, hij zegt “piep, piep,’ hij is gek op prut en nog veel meer. Steeds meer mensen helpen Suus met zoeken. Maar wat is Kas eigenlijk? En zullen ze hem vinden?

Salto redt de baai – avi m3

Salto redt de baai. Salto heeft een heerlijk leventje in de baai. Hij speelt met zijn vriendjes en maakt zo veel salto’s als hij wil. Maar dan besluiten de walrussen in de baai te komen wonen. En is er geen plaats meer voor de dolfijnen. Nu blijkt hoe belangrijk het is om vrienden te hebben! Dit boek is geschreven door de bekende kinderboekenauteur Fiona Rempt samen met haar dochter Elza.

Het kleine draakje in de val – avi e3

Het kleine draakje in de val is het vierde deel in de populaire serie over Roos en het kleine draakje. De boeken zijn heel spannend en avontuurlijk, en prachtig geïllustreerd. In dit deel wordt Roos ontvoerd door de enge slang en meegenomen naar het eiland Plonk. Daar moet ze de slang te slim af zijn om het draakje en zijn moeder te redden.

Pas op voor Pip en Peer – avi – e3

Pas op voor Pip en Peer. Bles is weg! Ze is gestolen. Pip is doodsbang dat ook haar lieve paardje Peer wordt meegenomen door de dief en ze bedenkt een plan om de dief te slim af te zijn.

Choco het mini paardje viert feest – avi m4

Choco viert feest. Kris en Choco het minipaardje gaan naar Roos toe. Zij is bruidsmeisje op een bruiloft en Kris wil graag zien hoe mooi ze is. Ook Choco heeft wel zin in een avontuur. Voor ze het weten, is Choco het middelpunt van het feest!

Over het Zwijsen Dyslexiefont

Het Zwijsen Dyslexiefont is het eerste lettertype voor dyslectici en speciaal ontwikkeld voor Zwijsen. Het lettertype wordt gebruikt in al onze kinderboeken voor kinderen met dyslexie. Het lettertype is in 2003 bedacht en gemaakt door Natascha French. Zij is zelf dyslectisch en heeft op grond van haar onderzoek en eigen ervaringen een lettertype ontwikkeld dat niet uitgaat van de schoonheid van de letters, maar van de leesbaarheid van de individuele letters. In dit artikel lees je er meer over.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *