Kinderboek: Waar is Grote Broer? (4 jaar)

Het kinderboek Waar is grote beer wordt omschreven als een vertederend verhaal. Een kleine kikker in een grote wereld die overal bang voor is. Dit boek kan een goed hulpmiddel zijn om jonge kinderen die veranderingen lastig vinden, te helpen. Lees samen het boek en kijk of jouw kind situaties herkent waarin hij of zij dingen spannend vind die nieuw zijn of veranderen. Vooral nu in de periode dat kinderen volgend jaar naar een nieuwe groep of voor het eerst naar school gaan. Het liefst blijven kinderen vaak in hun vertrouwde situatie, maar vaak merk je dat als je het probeert dat het goed gaat. Boeken zijn een goede manier om kinderen te helpen en situaties voor te stellen. Door een vergelijking te maken met Kleine Broer en dat papa of mama Grote broer is.

Waar is Grote Broer?

waar is grote broer linde faas

In een spetterend groene jungle wonen Kleine Broer en zijn Grote Broer. Kleine Broer is overal bang voor, dus hij komt zijn bloem niet uit. Maar op een dag is Grote Broer kwijt. Kleine Broer zal wel uit zijn veilige bloem móeten komen om hem te zoeken.
Langzaam ontdekt Kleine Broer hoeveel groter en mooier de wereld is dan zijn kleine bloem. En dat al die wezens en vreemde plekken waar hij bang voor was, helemaal niet eng zijn.
En Grote Broer? Die was stiekem de hele tijd in de buurt.

Over Linde Faas

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Ze is de vaste illustrator van de boeken van Pieter Koolwijk en maakte eerder haar eigen prentenboeken Ik neem je mee en het veelgeprezen De jongen en de walvis. Linde woont in Noorwegen en haalt haar inspiratie uit de ongerepte wilde natuur van het hoge noorden. www.lindefaas.nl

Linde Faas | Waar is Grote Broer? | formaat: 24,9 x 33,5 cm | gebonden, 32 pagina’s | prijs: € 14,99 | ISBN: 9789047712176| leeftijd: 4+ | NUR: 273 | verschijningsdatum: 13 juli 2021

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *