Review Vtech Kidizoom smartwatch DX2

De zomervakantie is begonnen en volgend schooljaar gaan de kinderen door naar de volgende groep. Geven jullie bij aanvang van de zomervakantie jullie kinderen ook een cadeau? Om te vieren dat ze een goed rapport hebben, dat ze het jaar goed hun best hebben gedaan of gewoon omdat het vakantie is? Aangezien mijn kinderen beiden heel erg met klokkijken bezig zijn. De een wat verder al dan de ander, leek mij een kindersmartwatch waar ze op kunnen klokkijken maar ook foto’s mee kunnen maken een heel goed idee. Lees hier dan ook onze review Vtech Kidizoom smartwatch DX2.

Review Vtech Kidizoom smartwatch DX2

De gadgets voor kinderen van Vtech zijn bij ons in huis erg populair. Al 5 jaar lang speelt mijn zoontje nog heel regelmatig met zijn kidizoom kindercamera, het is onverwoestbaar en blijft aantrekkelijk. Deze smartwatch heeft ook een hoop functionaliteit waar je veel plezier aan kan beleven. Het horloge kan foto’s maken, je kan er spelletjes op spelen, er zitten effecten op die je stemvervormen of videoeffecten voor bij je opnames.

Het wijst kinderen al heel snel zelf hoe je het horloge moet gebruiken, dat merkte ik ook al bij de andere Vtech producten, van de wereldbol tot aan de Storia max kinderlaptop. Ze ontdekken het zo snel zelf. Om de smartwatch te bedienen gebruik je je vinger voor het touchscreen. Tik niet met je nagel of een voorwerp, maar gewoon met de zachte kant van je vinger en het werkt heel goed, ook bij jonge kinderen.

Klokkijken

Klokkijken kidizoom smartwatch vtech

De basis van elk horloge, het klokkijken. Je kan er voor kiezen om de tijd in testellen op de analoge of digitale klok. De uil vertelt je de tijd, dat is natuurlijk ideaal voor kinderen die het klokkijken nog aan het oefenen zijn en we willen weten hoe laat het is. Als je je horloge kantelt dan kan je 3D klokweergaves gebruiken. Hoe gaaf. Wil je schakelen van analoog naar digitaal of andersom? Dan moet je in het midden van het scherm tikken met je vinger.

Er zit ook een stopwatch, wekker, timer en kalender op. Je kan de klokken helemaal personaliseren naar je eigen smaakt, want er zitten 50+ digitale en analoge klokweergaves op.

Spelletjes Vtech Kidizoom smartwatch

Er zitten diverse spelletjes op en nog leerzaam ook.

Muis wil naar huis, waarbij je de muis moet helpen om een sleutel te vinden om een huis in te gaan. Hoe meer stukjes kaas je verzamelt hoe hoger je punten.
Help de holbewoner, hier moet je de holbewoner aan eten helpen. Probeer zo snel mogelijk te zijn!
Fotopuzzel, zet de puzzelstukjes op de juiste plek om de puzzel op te lossen.
Monstervanger, is een spel waarbij je in de ruimte om je heen monstertjes ziet vanuit het perspectief van je camera. Tik op het monster om hem te vangen, door met je vinger op je schermpje te tikken. Soms moet je door middel van het verbinden van stippen met je vinger het monster vangen.
Knappe kop, het knappe kop spel is een geheugentrainer, met drie spellen om je geheugen te trainen; cijferballonnen, welke is anders en schattenjacht.
Grappig gezicht, maar een selfie of een foto en kijk hoe hij verandert in een grappige gezicht.

Fotocamera

kidizoom smartwatch vtech roze

Als je gek bent op foto’s maken dan is het ideaal dat jouw foto camera om jouw arm hangt. Er zitten zelfs twee camera’s op. Een selfiestand en een normale stand. De selfielens zit aan de bovenkant van het horloge en met de knoppen op de zijkant bedien je het horloge. Aan de voorkant zit de andere camera. Het huisje om terug naar het menu te gaan, het cameraatje (rechts) om een foto te maken. Je kan hier ook komen via het hoofdmenu (het linker knopje)

Videocamera

Maak de leukste video’s met je horloge. Je kan video’s van maximaal 1 minuut maken. Met de diashwo kun je ze bekijken.

Hoeveel foto’s en videos kan ik er op kwijt?

De kidizoom smartwatch bevat 256mb geheugen, met ruimte voor ongeveer 15000 foto’s of 10 video’s van 1 minuut. Het geheugen wordt echter ook gedeeld met de camera-software en data.

Kan ik met de Vtech Kidizoom smartwatch bellen?

Nee, het is geen smartwatch om mee te bellen of aan je telefoon te koppelen, het is een kinderhorloge met extra functionaliteit zoals spelletjes en camera.

Hoe lang gaat de accu mee?

kidizoom smartwatch vtech

De accu gaat natuurlijk langer mee wanneer je het horloge minder gebruikt, dan wanneer je heel actief spelletjes speelt continu. Daarom is het een beetje afhankelijk van hoe je hem gebruikt, hoe lang het duurt voordat je hem weer moet opladen. Het scherm schakelt automatisch uit wanneer je het niet gebruikt, stel je dat anders in, dan is de accu uiteraard sneller leeg.

Bij actief gebruik: na 1 dag opladen
Bij gemiddeld gebruik: na 2 a 3 dagen weer opladen
Bij weinig gebruik: na 2 weken weer opladen.

Het is goed voor de accu om hem regelmatig op te laden. Zelfs wanneer je hem niet gebruikt, is het advies hem 1x in de 6 maanden op te laden. Je kan de accu ook uitzetten, door de accuschakelaar om laag te zetten op de achterkant van het horloge als je hem niet gebruikt. Dit hoef je niet elke keer te doen, dus niet wanneer je gaat slapen.

Wat vinden we er van?

kidizoom smartwatch vtech

Het horloge zit in een heel mooie verpakking, waarbij het als het waren tentoongesteld wordt in een glazen (kunststof) kastje. Leuk om op deze manier te geven.

Ik heb je veel vertelt over wat je allemaal met het horloge kunt. Natuurlijk is het ook vooral superleuk om het zelf te ontdekken. De kleuren zijn herkenbaar voor Vtech en daar doe je mij ook een plezier mee. Heldere kleuren roze of blauw. De camera werkt goed en spelletjes zijn leuk. Echt een aanrader ook voor in de auto als je op zomervakantie gaat en een lange reis voor de boeg hebt. Van ons moeten ze hem wel af als ze gaan slapen en niet meer mee spelen op hun slaapkamer. Goede afspraken maken vooraf helpt hierbij. We hebben nog geen ervaring met het horloge om naar school, van ons hoeft dat ook niet, dus we laten hem thuis.

Hopelijk vond je het een nuttige review Vtech Kidizoom smartwatch DX2. De adviesleeftijd is 5 tot 13 jaar en de adviesverkoopprijs: € 55,95 verkrijgbaar in roze en blauw.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *