Lotje Later (9 jaar)

Een vrolijke heruitgave voor de Kinderboekenweek: Worden wat je wil. De heruitgave van Lotje Later (9+) van Cees van den Berg, met tekeningen van Monique Dozy is nu verschenen. Een boek dat eerder verscheen in 2016 en nu opnieuw is uitgebracht door Lemniscaat.

Lotje Later Cees van den berg

Lotje Later

Lotje wil violiste worden, dat voelt ze tot in haar tenen. Maar helaas komt wat ze voelt niet uit haar vingers. Als ze begint te spelen, maken de dieren dat ze wegkomen, slaan alle mensen hun ramen dicht en trekken de bloemen zich van schrik terug in de grond. Lotje kan er niks van… ook al doet ze nog zo haar best om zich aan de regels van juf Krabbenbak te houden.
Maar dan komt ze een man met een woonwagen tegen die haar een viool geeft. Hij zegt dat ze zich niets van alle regels aan moet trekken. En als Lotje de snaren van de viool bestrijkt, klinkt het precies zoals ze het voelt. Prachtig. Betoverend. Zo mooi dat ze ervan begint te zweven. Letterlijk! Maar juf Krabbenbak wil dat ze weer volgens de regels gaat spelen. Wat nu? 

Van vinden we van het boek?

mailtje aan janine jansen lotje later

Als je zelf een muziekliefhebber bent, dan herken je dat ook helemaal in dit boek. Je merkt aan alle kanten dat de schrijver muzikant is. Het boek bevat, zonder dat het storend is, heel veel muziektermen en informatie over muziek. Over toonladders, componisten, muziekstukken. Leer wat een melodie is en wat er in het concertgebouw gebeurt. Elke dag stuurt Lotje een mailtje aan Janine Jansen, van wie ze groot fan is. Helaas krijgt ze geen reactie, of zou er op het eind toch nog wat gebeuren?
Het boek leest heel makkelijk weg en het is leuk om helemaal door de hoofdpersoon Lotje te worden meegenomen in het verhaal. Ze is een aanhouder, ondanks dat het vioolspelen voor haar niet lukt zoals zij zelf zou willen.

Over Cees van den Berg

Cees van den Berg is muzikant en schrijver. Hij debuteerde in 2016 met zijn kinderboek Lotje Later. Bij Lemniscaat verscheen vorig jaar Gevonden en komt in juli 2021 Paloma uit.

Over Monique Dozy

Monique Dozy wist al op de basisschool dat ze tekenaar wilde worden. Ze ging naar de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en werd illustrator. Sinds 2015 illustreert ze ook kinderboeken. Zo ontwierp ze onder meer – naast het omslag en de binnenwerkillustraties bij Lotje Later – de omslagen van Gevonden en Paloma

Cees van den Berg en Monique Dozy | Lotje Later | formaat: 14,3 x 21,5 cm | gebonden, 144 pagina’s | prijs: € 14,99 | ISBN: 9789047713548 | leeftijd: 9+ | NUR: 283 | verschijningsdatum: 10 juni 2021

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *