Kinderboek: Walvissen aan wal

Een kinderboek over een groot maatschappelijk probleem. Een onderwerp waar kinderen vaak wel enorm van onder de indruk zijn en graag wat aan zouden willen doen: milieuvervuiling. Vieze zeeën en oceanen vol plastic.

Walvissen aan wal

walvissen aan wal orkas

Overal wandelden de walvissen de zeeën uit en de dorpen in. Dit werd wereldnieuws; walvisnieuws. Waarom kwamen al die walvissen aan de kant? De reden valt haast wel naar te raden, omdat we zoveel afval in de zee hebben gegooid. De zeeën en oceanen zijn vol afval, het is een grote vuilnisbak. Als jullie het opruimen, dan gaan wij weer terug!

Het kinderboek is prachtig geïllustreerd, op elke pagina vind je een walvis, dolfijn, orka of narwal. De plaatjes zijn eigenlijk heel grappig, orka’s die aan het springtouwen zijn of een walvis in een restaurant. Maar op een gegeven moment zijn de mensen de walvissen zat in hun dorpen en steden, want ze zijn veel te groot. Ze moeten terug naar zee, maar de zee daar is te veel rotzooi volgens de walvissen. Een goed punt, laten we daar wat aan doen. Een mooi boek over bewustwording van natuur en milieu en de invloed van de mens daarop.

Walvissen aan wal | Nick Bland | Vanaf 4 jaar | ISBN 978 90 258 82 396 | € 15,99 | Verschijnt: 2 februari

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *