Kinderboeken: De wensclub – 8+ jaar

Thuis hebben we twee boeken uit de serie ‘De wensclub’ van Jette Schröder. Het eerste boek: Geen droom is te gek en het boek De geheime wens.

Beste vriendinnen Fien en Sara verzinnen samen de leukste plannen, dat is wat beste vriendinnen graag doen. Op een dag vinden ze in de bibliotheek het vriendenboekje van een klein meisje: Nina. Daarin lezen ze dat het Nina’s grootste wens is om prinses te worden. Fien en Sara besluiten om het boekje naar Nina terug te brengen. En dat niet alleen… Ze verzinnen een plan om Nina’s wens uit te laten komen. Het plan lukt, en dat smaakt naar meer! Er zijn vast nog veel meer wensen die ze kunnen vervullen. Fien en Sara richten daarom een geheime Wensclub op. In de bieb zetten ze een versierde schoenendoos neer, waar mensen hun wensen in kunnen stoppen. Al snel komen de eerste wensen binnen…

de wensclub jette schroder

In het tweede deel hebben ze een lastig project. Het parkje naast het verzorgingstehuis is behoorlijk verwilderd. Er is zelfs een oude man vast komen te zitten met zijn rollator. De Wensclub gaat aan de slag om het park weer gezellig te maken, maar dat is niet makkelijk. De Wensclub ontvangt ondertussen steeds meer wensen. Lise die heimweer heeft, en ook een geheime wens van een goede bekende!

Bron: De Wensclub op kluitman.nl

Jette Schröder – schrijfster van de Droomclub

Jette Schröder woont met haar man en zoontje in Culemborg. Al op de middelbare school schreef ze verhaaltjes, die ze verkocht aan Sesamstraat. Na haar studie werkte ze als publiciteitsmedewerker bij een uitgeverij. Na enige tijd besloot ze om die baan op te zeggen, zodat ze alle tijd had om te doen wat ze het leukst vindt: schrijven. Ze heeft inmiddels teksten geschreven voor onder andere Bobo, Sesamstraat, INKIE, SchoolTV en Benny Vreden Kinderproducties. Ook schreef ze diverse verhalenbundels en een groeiend stapeltje boeken: van kinderboeken tot feelgood romans voor volwassenen.

Kijk voor meer informatie over Jette op jetteschroder.nl of volg haar op Instagram: @jette.schroder.

Sam Loman – illustrator

SAM LOMAN studeerde Illustratie aan de Willem de Kooning Academie en Art & Design aan de University of Hertfordshire. Haar allereerste kinderboek illustreerde ze in 2004 voor Kluitman en sindsdien werkt ze fulltime als illustrator en grafisch vormgever voor diverse opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Ze ontwerpt en illustreert onder andere boeken, stationery, behang en andere producten.

Kijk voor meer informatie over Sam op sam-illustraties.nl of volg haar op Instagram: @sam_loman.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *