Als ik een Dinosaurus had

In de Prentenboektop 10 staat het superleuke voorleesboek: Als ik een Dinosaurus had. Kinderen zijn bijna altijd gek op dieren en willen graag een huisdier. Een huisdier is een breed begrip, voor dit meisje.

Als ik een dinosaurus had prentenboektop 10

Een huisdier zo groot als een huis

Dit kindje wil geen hond of poes, geen vis of hamster en niet iets zo klein als een muis, zij wil een huisdier zo groot als het huis. Het leukste wat er is is een dinosaurus krijgen. Zij zou er goed voor zorgen en hem van alles leren, zelfs een luikje maken om het huis naar binnen te kunnen.

Dit kinderboek is ontzettend leuk voor peuters en kleuters. En niet voor niets gekozen in de Prentenboek TopTien voor de Nationale Voorleesdagen 2019.

Als ik een dinosaurus had prentenboektop 10

Dino’s zijn en blijven een geweldig onderwerp voor kinderen om over te lezen. Zowel jongens als meisjes zijn vaak onder de indruk van de grote dino’s. Vooral als de dino er zo lief en knuffelbaar als deze dinosaurus uit ziet. Je zou hem haast zelf in huis nemen. Ik ben gek op boeken die op rijm zijn geschreven. Bij de leeftijd van 4 tot 6 jaar merk je vaak dat er ook een enorme interesse ontstaat voor rijmwoorden. De meeste vijfjarigen proberen regelmatig zelf rijmwoorden te zoeken en uit te proberen. Samen lezen is zo extra leuk.

Culturele diversiteit is duidelijk zichtbaar in dit prentenboek. Een donkermeisje als hoofdpersoon en op de afbeeldingen van de school zijn kinderen van diverse etniciteit vertegenwoordigd. Niet alleen jongens, maar ook meisjes houden van dino’s. Dit meisje dus ook en droomt ervan om er een als huisdier te hebben. Jouw ukkie ook?

Als ik een dinosaurus had prentenboektop 10

Auteur: Gabby Dawnay
Illustrator: Alex Barrow
Pagina: 32 pagina’s
ISBN: 9789045120041
Aanbevolen leeftijd: 3 tot 7 jaar
Uitgever: Querido, Singel Uitgeverijen

Bekijk hier de recensies van de Prentenboektop 10 2019

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Als ik een Dinosaurus had

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *