Spelregels Make a Mooove van Flexiq – vanaf 5 jaar

Houden jullie ook zo van samen spelletjes spelen. Vooral nu het weer wat kouder is en de herfst echt intrede aan het doen is, dan hebben we zin om met een kopje thee en een warme trui aan tafel spelletjes te doen. Ik heb meteen een nieuw spel om uit te proberen, zo aan het begin van de herfst: Make a Mooove, think fast and yell first! Voor kinderen vanaf 5 jaar, voor 2 tot 5 spelers en het duurt ongeveer 20 minuutjes. Ideaal dus ook om even na het avondeten te doen, nog voor het bedtijd is!

Make a Mooove

make a mooove spelregels

Als je de naam uitspreekt zoals ik hem hier hebt getypt, dan heb je wellicht al wel door dat we te maken hebben met een koe in dit spel. Oke, de boerderijdieren op de voorkant van het spel verraden ook een hoop.

Denk snel en roep als eerste! Dat is het plan met het spel. Bij het spel zitten 4 dobbelstenen, maar je begint met 3 dobbelstenen. De dobbelstenen moet je rollen en dan een kaart omdraaien. De eerste die de juiste fruitnaam roep of het dierengeluid maakt, wint de kaart.

Spelregels make a mooove:

Je schud alle kaarten en die leg je gedekt op de stapel in het midden van de tafel, zodat je er allemaal bij kan. Je start met drie dobbelstenen. 1 met cijfers en 1 met fruit en 1 met boerderijdieren.

1 iemand rolt met drie dobbelstenen op 1 van de dobbelstenen staan getallen op de twee andere fruit of dieren. Je rolt een hond een 4 en een aardbei. Vervolgens pak je een kaart van de stapel. Deze draai je om zodat iedereen het kan zien.
Je kan nu op twee manieren winnen:

  1. Roep het fruitsoort dat je 4 keer ziet, bijvoorbeeld Banaan (het is dan niet het fruit van de dobbelsteen).
  2. Als het fruit wel 4 keer op de kaart staat, dat ook op de dobbelsteen staat (in die geval aardbei) dan roep je niet de naam van het fruit, maar maak je het geluid van het dier op de tweede dobbelsteen. In dit geval Woef.

De eerste speler die het juiste antwoord roept heeft gewonnen.

Spelregels make a mooove voor gevorderden

Als je het spel beheerst kan je met vier dobbelstenen gaan spelen. Je speelt hetzelfde als de spelregels als hierboven, maar dan komt er een optie bij. Er komt namelijk een extra dobbelsteen met frui bij. Als bijkomende regel is dat als je twee keer hetzelfde fruit hebt gegooid op de twee dobbelstenen samen dan moet je de 2 andere dobbelstenen negeren. Nu moet je namelijk tellen hoe vaak dat fruit op de kaart staat. De eerste speler die het juiste antwoord roept, wint de kaart!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *