ZAZU Max knuffel met nachtlamp

Kinderen die bang zijn in het donker, dat is niks nieuws. Zelf vond ik het ook niet fijn om in het donker te slapen toen ik klein was. Fijn dus als je een hulpmiddel kan vinden, dat kan helpen. Max van ZAZU is er zo eentje, die waakt over jouw kindje, ‘s nachts. Ik mocht een knuffel van ZAZU weggeven, die winactie is inmiddels voorbij, maar natuurlijk kan je hier nog terecht voor advies over deze lieve Max.

zazu max nachtlampje met knuffel

ZAZU knuffelnachtlamp MAX

Zazu Max nachtlamp en knuffel in 1

Is jouw kindje ‘s nachts bang, slaap het niet graag alleen in het donker? Is hij of zij misschien bang om uit bed te vallen of gewoon graag bij iemand anders in plaats van alleen? Dan kan een nachtlampje in de vorm van een knuffel een goed hulpmiddel zijn. Knuffels zijn altijd voor kinderen en eentje met een lampje en geluid, is nog fijner.

Zazu Max nachtlamp en knuffel in 1

Max, Bo & Katie zijn knuffelnachtlampjes

Max, Bo & Katie zijn knuffelnachtlampjes, die zorgen dat jouw kindje niet bang hoeft te zijn in het donker. Het lampje dat op de buik van de knuffel zit gaat makkelijk aan, door in het buikje te knijpen van de knuffel. Als je Max, Bo of Katie koopt, dan zit het lampje los op de knuffel. Je doet er 3 kleine batterijen in (AAA) en vervolgens kun je hem aanzetten en in het buikje van de knuffel schuiven. Als je dan op het buikje drukt, dan druk je het midden van het lampje in, waardoor je hem activeert. Afhankelijk op welke stand je hem hebt gezet gaat er ook een muziekje spelen of hoor je rustgevende geluiden.

Je kan hem eenvoudig aan en uitzetten. Dus als je niet wilt dat je kindjes ‘s nachts wakker wordt van een muziekje dat ineens aangaat, kun je het geluid zachter zetten of zelfs helemaal uitdoen.

Zazu Max nachtlamp en knuffel in 1

Veel kinderen hebben wel een fase in hun leven dat ze het spannend vinden alleen op hun kamer. Slapen met een lamp aan is niet altijd ideaal, maar een beetje licht kan al wonderen verrichten.

Een zachte knuffel in bed is daarnaast nog weer fijner dan een lampje op een nachtkastje of aan de wand. Je kindje voelt zich veilig met Max, Bo of Katie in zijn of haar armen. En welk kindje is er nou niet gek op een knuffel?

Mijn kindje is bang in het donker

Het is helemaal niet gek dat kinderen bang zijn in het donker. Je hoort het vaak en meestal gaat het wel weer over. Sommige ouders helpen hun kinderen door monsterspray te maken (bijvoorbeeld water in een plantenspuit met misschien een beetje lavendelgeur, wat rustgevend is, of een ander geurtje) of ze checken samen onder het bed om te bevestigen dat er echt geen monsters zijn.

Mocht je kindje echt een angst hebben voor het donker. Dan kun je door middel van een eenvoudig spelletje, samen oefenen met het donker.

Het bang in het donkerspel

Een spel dat help bij angst voor de nacht of het donker is een verstopspel. Verstop bijvoorbeeld in de slaapkamer om een bal. Laat jouw kindje, met alle lampen aan, samen met jou de bal zoeken. Laat hem vervolgens zelf de bal verstoppen, dat jij hem moet zoeken. De volgende stap is dat hij of zij hem zelf moet zoeken. Houd hierbij de lampen nog aan.

Langzaam bouw je het spel naar het verstoppen van de bal in de kamer, terwijl je het een beetje donker hebt gemaakt, totdat je verderop in het spel de kamer helemaal donker hebt. Tijdens het spel merkt jouw kindje mogelijk niet eens dat het donker spannend is. Eventueel laat je hem het nachtlampje of een zaklampje meenemen. Is jouw kindje heel bang, dan bouw je dit spel gedurende een aantal weken om naar donkerder, in plaats van dat je in één dag van alleen zoeken naar de bal in het licht naar alleen zoeken naar de bal in het donker gaat.

Zazu Max nachtlamp en knuffel in 1

Meer over Nachtlampje Max

 • Een zacht lampje in de buik gedurende de nacht.
 • Gemakkelijk te activeren. Je hoeft alleen maar in het buikje te knijpen.
 • 3 geprogrammeerde melodieën. Kies uit 3 muziekjes; slaapliedjes, lounge of natuurgeluiden. Twee volumeniveaus.
 • Automatische uitschakeling. Geluid en licht schakelen automatisch uit na 20 minuten.

Technische Informatie

• Werkt op 3 AAA 1,5 V alkaline batterijen (exclusief)
• Afmetingen: 32 x 15 x 15 cm
• De knuffels zijn getest volgens internationale richtlijnen
• De knuffel kan in de wasmachine (verwijder hiervoor de lichtmodule)
• Leeftijd: Vanaf 0+ maanden.

Meer slaaphulpproducten van Zazu:

Gina de giraf – zaklamp en nachtlampje in één
Sam het Schaap – slaaptrainer

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
ZAZU knuffelnachtlampje
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

54 reacties op “ZAZU Max knuffel met nachtlamp

  Jolijn

  (2 november 2019 - 22:05)

  Wat een lieverd, ik maak graag kans voor mijn neefje die wel een vriendje in zijn bed kan gebruiken 🙂

  Bodil

  (2 november 2019 - 14:56)

  Wat een lieve, schattige knuffel!
  Mijn jongste dochter is nog wel eens bang in het donker, maar kan niet goed slapen als er de hele tijd een nachtlampje brandt. Max zou ideaal zijn, kan ze zelf mooi een lampje aan doen wanneer ze dat fijn vindt en hij is een stuk knuffelbaarder dan de harde plastic alternatieven!

  Tamara van Wilsem

  (2 november 2019 - 09:14)

  Ik doe heel graag mee met deze superleuke winactie! Mijn zoontje word soms wakker in de nacht en dan heeft hij nu een knuffeltje die hem in het donker kan troosten.

  Rian

  (1 november 2019 - 16:04)

  Mijn lieve meisje heeft af en toe last van nachtmerries, en slaapt hopelijk lekkerder met zo’n leuke lampeknuffel!

  Marja

  (30 oktober 2019 - 10:13)

  De kleine meid kan niet slapen als het te donker is. Maar de lamp aan is geen optie omdat die weer te fel is. Deze leuke knuffels lossen het probleem op en zijn ook nog eens leuk. Een vriendje in bed.

  Ramona Van Leeuwen

  (29 oktober 2019 - 17:34)

  Wat een lieverds zijn het! Dolgraag doe ik mee voor mijn zoon die doodsbang is in het donker, en gek op knuffels. Misschien dat hij met deze leukerd zich beschermd en minder bang voelt

  Sharon de Ridder

  (29 oktober 2019 - 11:29)

  Mijn kleinste meisje is bang in het donker… Ze slaapt nu met een zaklampje, maar zo’n knuffel is natuurlijk veel prettiger!

  Petra

  (29 oktober 2019 - 11:27)

  Wat een superleuke knuffel nachtlampjes!! Ik zou er graag 1 willen voor mijn zoontje. Die vindt het heel erg fijn om met zacht licht in slaap te vallen. Als hij wakker wordt dan schrikt hij soms,omdat het donker is. Hij zou heerlijk slapen met een lieve zachte knuffel nachtlampje

  Linda Smeets

  (28 oktober 2019 - 22:47)

  Wat een leuk artikel en wat zijn ze leuk! Hiermee zal de angst écht wel overwonnen worden! Ik doe dan ook graag mee.

  Laura

  (28 oktober 2019 - 11:09)

  Wat een leukerds zijn het!
  Ik doe graag mee voor ons middelste zoontje want die is bang in het donker.
  Het lijkt me heel fijn voor hem als hij een lieve knuffel heeft die hem een beetje kan helpen 🙂
  Ik moet vaak s’nachts werken en hoewel papa er dan wel is (natuurlijk), maakt dat het er niet makkelijker op.
  Zo’n lichtgevend vriendje dat altijd aan zijn zijde is, zal hem vast goed doen :-)!

  Linds ro

  (27 oktober 2019 - 20:40)

  Jaaaaaaa mijn lieve peuter Luuk zou hier super blij van worden! Hij wil altijd een lampje in bed zodat hij nog even een boekje kan kijken. Ook is hij gek op knuffels dus dit is 2 vliegen in 1 klap!

  Nency

  (27 oktober 2019 - 18:30)

  Een knuffel is onontbeerlijk en in het donker is niet fijn. Een uitkomst dus.

  Els Timmers

  (27 oktober 2019 - 11:31)

  Gaaf! Ik denk dat dit meteen de favoriete knuffel van mijn zoontje wordt.

  Marloes

  (26 oktober 2019 - 13:40)

  Wat leuk! Dit had ik zelf ook graag gehad toen ik vroeger bang was in het donker. 😉 Het lijkt me een lieve en zachte knuffel en het slapen gaat zo ook voor mijn dochter een stuk beter.

  SophiaG

  (26 oktober 2019 - 12:18)

  Mijn dochter slaapt gelukkig al sinds haar geboorte door, maar ik weet zeker dat ze nog beter slaapt met Max.

  Bianca

  (26 oktober 2019 - 08:50)

  Mijn dochtertje is altijd vroeg wakker maar wil als het donker is dan een lichtje aan. Met de winter in aantocht is een vriendje als Max helemaal geweldig. Dit zou echt een oplossing zijn : lekker spelen met een lichtje aan.

  Bets

  (26 oktober 2019 - 00:14)

  Wat zou ZAZU Max een lief vriendje kunnen worden voor onze lieve schat Bjorn. Samen spelen en samen slapen, met max als knuffel geeft dat zeker een extra veilig gevoel, helemaal als deze ook nog kan dienen als nachtlampje. Ik doe er super graag voor mee!!

  cb.dkl

  (25 oktober 2019 - 22:54)

  Geweldig leuk dat aapje. Daarmee wil mijn apenkindje wel slapen verwacht ik. Dan slingert hij zijn armpje erom en kunnen ze samen naar dromenland.

  Annie Thomassen

  (25 oktober 2019 - 22:02)

  Wat een leuk en goed idee zo’n knuffel met licht. Dat zou inderdaad een hele mooie oplossing zijn voor ons bange Fientje. Eerst was ze nooit bang in het donker maar tegenwoordig ziet ze elke nacht wel weer een monster. Duimen dus.

   Chantal den Haan

   (25 oktober 2019 - 23:59)

   Tja wie houdt er nou niet van de duisternis? Mijn zoontje in ieder geval niet en ik geef hem nog eens groot gelijk! Want wie vindt het nou niet leuk om met zo’n heerlijke knuffel als Max in slaap te vallen? Een beetje licht in de duisternis geeft je een goed gevoel, dat gun ik mijn mannetje zekers!? Fingers crossed ?

  Rinskje

  (25 oktober 2019 - 21:24)

  Gisteren hadden we stroomstoring, daarbij kwamen we er achter dat Max wel een heel goed vriendje hier is.

  cobi

  (25 oktober 2019 - 20:37)

  Dat aapje zou perfect zijn voor mijn aapje…..

  Will

  (25 oktober 2019 - 20:21)

  Mijn jongste kleindochter is altijd nog bang in donker.
  Ik moet altijd haar deur open laten met het ganglicht op en in haar kamertje ook een lampje aan.
  Zou deze lieve knuffel met nachtlampje haar over deze angst heen zetten.
  Ik hoop het wel en zie dat wel zitten.
  Ik weet hoe het is als je in het donker bang bent, want daar had ik als kind ook last van. Eigenlijk vind ik het nu ook nog steeds niet prettig als het aarde donker om mij heen is.
  Heel graag doe ik mee voor haar en volg op bloglovin.

  Els Black

  (25 oktober 2019 - 19:35)

  Mijn jongste zegt steeds dat ie bang is in het donker, dus dit zou ideaal zijn voor hem, ik doe dus graag mee!

  Sandra

  (25 oktober 2019 - 19:25)

  Wat superhandig! Ik zou deze graag voor het kindje van mijn nichtje willen winnen. Toen mijn kinderen klein waren hadden ze dit soort knuffels nog niet niet, ik zou er zeker eentje aangeschaft hebben, ze hebben alledrie jarenlang met een lampje aan geslapen 🙂

  Stephanie

  (25 oktober 2019 - 14:37)

  Ons kindje is nog niet geboren, maar ik vind de knuffels ontzettend schattig en handig! Vooral omdat deze automatisch uitgaat na 20 minuten, top!

  Diny Frijters

  (25 oktober 2019 - 13:13)

  Mijn dochter vindt de nacht nog wel eens eng en dan is het fijn als er een zacht vriendje dicht bij je in de buurt is.

  Leo Graper

  (25 oktober 2019 - 11:51)

  Dit kan geen toeval zijn, onze kleinzoon MAX slaapt geregeld bij ons en dan is het iedere keer weer een gezoek naar het nachtlampje.
  Eigenlijk geeft dat nachtlampje ook wat weinig licht, het is meer een ijkpunt.
  Nu laten we het (dure) ganglicht branden, en dat moet een keer uit.
  Hij heeft al meerdere knuffels, maar 1 die licht geeft zal hij zeker met open armen ontvangen!

  Judith Veldhuizen

  (25 oktober 2019 - 11:38)

  Ik doe heel graag mee voor onze Tygo. Hij is 14 maanden oud en wil nog wel eens wakker schrikken snachts en dan niet meer in slaap vallen. Sinds we de deur op een kiertje houden gaat dat beter, maar dan wordt hij smorgens weer vaak wakker van onze wekker . Ook niet echt handig dus. Deze knuffel zou perfect voor hem zijn, en dus ook voor onze nachtrust 🙂

  Sunny

  (25 oktober 2019 - 09:50)

  Leuk bedacht, zo’n knuffel met een lampje. Dat wil ieder kindje wel. Ik gun hem aan Yael, die als enige van het gezin op zolder slaapt, en wel een lief vriendje kan gebruiken. En dat ie ook nog licht geeft is helemaal geweldig. Zal zal er erg blij mee zijn !!

  Simone

  (25 oktober 2019 - 08:53)

  Ik doe graag mee ?

  Natasja keuter

  (24 oktober 2019 - 23:18)

  Wat een schatje.. onze lieve Louise raakt altijd in paniek als ze me id nacht niet ziet .. ze is 6 maandjes jong en huilt flink id nacht als ik niet bij dr in de buurt slaap.. misschien kan deze lieve knuffel haar gerust stellen en slaapt ze een keer door? Ga hard duimen

  T. de Jong

  (24 oktober 2019 - 22:09)

  Super leuke win actie! Ons meisje van bijna 1 jaar ( 8 november ) is hem op knuffels. Nu ze last heeft van haar doorkomende tandjes kan ze wel een lekkere Knuffel gebruiken die samen met haar wilt zijn. Het lampje maakt het extra gezellig en hieft ze niet meer alleen te zijn! Ik loot daarom graag mee ?

  Michelle

  (24 oktober 2019 - 12:14)

  Wat een gave actie! Heel graag, Niks is beter dan een knuffel die hem warmte en vertrouwen geeft in bed.
  Gecombineerd met een lampje ?????

  Peggy

  (23 oktober 2019 - 19:40)

  Wat een lieve.. ? Kleintje hier slaapt het liefst nog altijd bij mama. Met dit vriendje zijn de nachten misschien wat minder spannend!

  Dineke Keijzer

  (23 oktober 2019 - 18:00)

  Mijn kleindochter van 7 weken gaat binnenkort van de wieg naar eigen ledikant. Zo’n knuffel zou enig zijn.

  Marian Zw

  (23 oktober 2019 - 17:05)

  Ik doe heel graag mee voor mijn kleinzoon. Wat een fijn, zacht vriendje is dit! En dan ook nog met een lichtje, dan is het donker zeker niet zo eng meer!

  Marian B

  (23 oktober 2019 - 16:50)

  Wat zijn ze schattig en functioneel! Mijn dochtertje wordt tegenwoordig (slaapt nog niet zo lang in een gewoon bed) soms ‘s nachts wakker en dan vindt ze het eng omdat het zo donker is op haar kamer. Max lijkt me de oplossing! Ze houdt van knuffels en vooral van aapjes, ik denk dat Max haar beste nachtvriendje gaat worden.

  Lieke van Veen

  (23 oktober 2019 - 16:34)

  Ik maak heel graag kans op deze knuffel voor mijn neefje.

  Cora van der Bijl

  (23 oktober 2019 - 15:58)

  Wow ik loot graag mee voor mijn meisje ze slaapt alleen met licht dit zou super zijn

   Lisa

   (25 oktober 2019 - 13:15)

   Ons zoontje valt ‘s middags alleen in slaap als zijn sterrenlampje aan staat. Deze is ook nog van zijn zus geweest dus hij begint zo langzamerhand op te raken. Een nieuw lampje om mee te slapen, daar zou hij wel blij van worden (en wij dus ook)!

  elisabeth maria martina

  (23 oktober 2019 - 14:51)

  voor jarige kleinzoon quinn zou dit geweldig zijn als ik deze lieverd win
  zonder knuffel kan hij niet slapen en deze met een lampje erin die geeft hem vast hele goeie zin

   Henrianne

   (23 oktober 2019 - 15:01)

   Hele lieve knuffel lampjes. Daar wil mijn zoontje wel mee in bed knuffelen.

    Michelle de Kroon

    (24 oktober 2019 - 10:16)

    Wat een onwijs lieve knuffel!! En hoe handig dat lampje in zijn buik! Dolgraag voor ons zoontje die de laatste weken soms huilend en in paniek wakker wordt! Zooi sneu!!! Hopelijk kan hij met de hulp van Max weer lekker in slaap vallen! Vooral omdat hij dol op aapjes is!!

  Jacqueline van de Manakker

  (23 oktober 2019 - 14:33)

  De vrouw van de zoon van mijn man is zwanger, dus zou super leuk zijn. om hen hier mee te verwennen

  Anna wienen

  (23 oktober 2019 - 14:28)

  Omdat ze toch een beetje bang is in het donker

   Erika van Koert

   (23 oktober 2019 - 14:58)

   Heel leuk ! Ik doe graag mee voor mijn neefje. Over 2 weken krijgt hij een nieuw huis met dus ook een nieuwe slaapkamer. Leuk en spannend ! Zo’n vriendje om hem gezelschap te houden zou dus super fijn zijn

  Lisanne van den Heuvel

  (23 oktober 2019 - 14:08)

  Wat een fijne actie! Sinds onze Amber naar een peuterbedje is gegaan in de grotere slaapkamer wordt ze snachts afentoe wat bang wakker. Ze moet echt even wennen aan de nieuwe situatie en weet soms niet waar ze is. Met behulp van dit lampje kan ze als ze wakker wordt eventjes rondkijken en zien dat ze op haar nieuwe kamertje is

  Aide

  (23 oktober 2019 - 11:18)

  Onze zoon wilt nog graag een nachtlampje aan snachts. Dit zou veel beter/zachter licht geven.

   Jeroen de Jong

   (25 oktober 2019 - 06:38)

   Wat grappig, ons zoontje heeft ook Max! Dat zal hij leuk vinden! Hij wordt sinds de overgang naar een groter bedje soms wakker en is dan een beetje in paniek! Max kan hem vast daarbij helpen

  Marianne van den Hoek

  (23 oktober 2019 - 10:48)

  Dit is een superleuke knuffellamp voor als mijn kleinzoon komt slapen. De nachtlampjes die we hadden zijn in de loop van de tijd gesneuveld…. ??

  Marieke

  (23 oktober 2019 - 07:00)

  Hier een meisje die het altijd wel erg spannend vind om te gaan slapen in het donker.

   Kim Gijbels

   (23 oktober 2019 - 14:17)

   Een nachtlampje is altijd gezellig in bed! En misschien, heel misschien blijft ons aapje dan eens een hele nacht in zijn bedje ipv bij papa en mama te kruipen en niet meer te gaan slapen

    Michelle de Kroon

    (24 oktober 2019 - 10:15)

    Wat een onwijs lieve knuffel!! En hoe handig dat lampje in zijn buik! Dolgraag voor ons zoontje die de laatste weken soms huilend en in paniek wakker wordt! Zooi sneu!!! Hopelijk kan hij met de hulp van Max weer lekker in slaap vallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *