Kinderboekreview: Boer Boris en de olifant

De boeken van Boer Boris zijn ontzettend leuk! Wat waren we blij met de nieuwste: Boer Boris en de olifant. De 10e editie in de prentenboekserie over deze leuke boer. Tot en met 14 oktober 2018 kost het boek slechts 10 euro; dit is de introductieprijs!

Boer Boris en de olifant

Boer Boris kinderboek

Op een ochtend komt zusje Sam aanlopen met een dier dat Boer Boris nog nooit gezien heeft op zijn boerderij: een olifant. Sam beweert bij hoog en laag dat ze al vriendschap met goeiige lobbes heeft gesloten – en ze wil hem dus houden. Boer Boris is het daar niet mee eens en stuurt de olifant weg. Maar daar laat de slimme Sam het niet bij zitten. De olifant is per slot van rekening haar nieuwe beste vriend. Hij mag toch zeker wel blijven?

Boer Boris gaat naar oma

Boer Boris gaat naar oma

Boer Boris gaat naar oma was onze eerste aanwinst in deze leuke kinderboekenserie. Uiteraard, gekregen van oma. Hier komt een grote plukmachine op het land van Boer Boris en broer Berend appels plukken. De appels gaan vervolgens met de sprinter, de intercity en de tram naar Den Haag. Want, daar maakt oma er in haar fabriek appeltaarten van. Hoe leuk is dat?

De dikke Boer Boris

de dikke boer boris kinderboek

De dikke Boer Boris zegt vooral wat over het boek, niet over boer Boris. Het boek bevat namelijk drie verhalen, in plaats van één: Boer Boris en de maaier, Boer Boris gaat naar de markt en Boer Boris wil geen Feest.

Wat vinden we ervan?

Zoals ik al aangaf aan het begin, zijn wij heel enthousiast over de Boer Boris boeken. Dit komt onder andere doordat de tekeningen heel erg leuk zijn. Je ziet ook veel terugkomen. Onder andere de poes, hond en het muisje. De tekeningen zijn erg vrolijk en leuk. Het boek is ontzettend kleurrijk, daar ben ik sowieso gek op. De verhalen zijn allemaal erg komisch en de kinderen lezen ze keer op keer weer met veel plezier.

Boer Boris en de olifant

Tot en met 14 oktober 2018 koop je het boek van Boer Boris en de olifant voor 10 euro, daarna kost het 12,99 euro.

ISBN: 978 90 257 69390
Schrijver: Ted van Lieshout
Illustraties: Philip Hopman
Uitgeverij: Gottmer

Kinderboekenweek 2018

De kinderboekenweek van 2018 is 3 t/m 14 oktober 2018, kinderboeken over vriendschap staan deze week centraal.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Boer Boris en de olifant
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *