Kinderboekreview: Van klein tot groots Coco Chanel

Een prentenboek, dat een unieke en krachtige vrouw beschrijft: Coco Chanel in dit geval. Dit is het eerste deel uit een serie over belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis.

Coco chanel kinderboek

Coco Chanel

Bijna iedereen kent Coco Chanel, maar meestal niet onder haar echte naam: Gabrielle Bonheur Chanel. In dit prachtige prentenboek wordt het leven van Coco tot leven gebracht. Door de eenvoudige tekst en treffende, aansprekende illustraties leren kinderen en ouderen Coco’s nieuwe kijk op de mode kennen. Het is een boek wat een mooi verhaal laat vertellen aan je kinderen. Mijn kinderen hebben geen benul wie Coco Chanel is, of wat mode inhoudt. Daar zijn ze nog te klein voor, maar het is mooi om zo’n verhaal te kunnen vertellen. Daarnaast is het verhaal bondig en pakkend geschreven, ook voor jonge meiden. Het is een mooie must-have voor in de boekenkast!

Coco chanel kinderboek

Van klein meisje tot sterke vrouw

De reeks focust zich bij ieder boek op een andere unieke en krachtige vrouw die in haar tijd het verschil maakte, van ontwerpsters of kunstenaressen tot wetenschappers. De vrouwen bereikten in hun leven allemaal fantastische dingen. Ze groeiden dus op van klein tot groots.

Elk verhaal beschrijft een bijzonder en soms ook zwaar levensverhaal van vrouwen in bewonderenswaardig simpele, luchtige beelden. Iedere titel is door een andere illustrator geïllustreerd. De combinatie van een eenvoudige tekst en simpele verhaalstructuur maken de levens van deze rolmodellen toegankelijk voor 5- tot 100-jarigen.

Kinderboek coco chanel

Er zullen nog veel meer delen verschijnen in de serie Van klein tot groots! Zo komt in het najaar Audrey Hepburn uit en in het voorjaar van 2019 Anne frank.

Van klein tot groots: Coco Chanel
Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara
Illustraties: Ana Albero
Leeftijd: Vanaf 5 jaar

Omvang 24 bladzijde
ISBN 9789051166545
Prijs € 13,95

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kinderboek: Van klein tot groots: Coco Chanel
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *