Kinderboek keizer ei

Hoe is het gesteld met jouw taalvaardigheid? Zit jij altijd goed met de -dt in je teksten? Of heb je de hoop al opgegeven. De korte ei en de lange ij, net zo ingewikkeld. Soms moet ik een woord zelf even Googlen voordat ik hem in uitstuur, dit boek is voor de echte taalfanaat, want hierin staan alle woorden met de korte ei. De ij is volledig uitgesloten in het boek, buiten de flaptekst om. Leuk en leerzaam boek voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

keizer ei

Keizer Ei

In april verscheen bij uitgeverij Kluitman een uniek boek van Karst-Janneke Rogaar. Keizer Ei bevat namelijk alle woorden met een ‘ei’. Het boek is een humoristisch en fantasierijk verhaal, bedoeld om van te genieten en tegelijkertijd de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de ei-woorden.

Keizer Ei

De korte ei en de lange ij. Veel kinderen (en volwassenen) breken er elke dag hun hoofd over: welke gebruik je nou wanneer? Gelukkig is er nu een perfect redmiddel. Want alle woorden met de korte ei staan in dit unieke boek, terwijl er niet één ‘ij’ in voorkomt! Dit verhaal is hét ezelsbruggetje om voor altijd alle twijfel weg te nemen.

De prenten zijn door de eigenzinnige stijl van Karst-Janneke zeer memorabel en laten het verhaal lezen als een sprookje. De ei-woorden uit de tekst zijn in de prenten rood, terwijl de rest van de prent groen is. Je hebt daardoor steun aan tekst én beeld bij het onthouden van de ei-woorden.

Karst-Janneke Rogaar

Karst-Janneke Rogaar is een veelzijdig illustrator. Naast het illustreren van kinderboeken houdt ze zich bezig met veel meer uiteenlopende projecten, zoals het live tekenen in het theater en het ontwerpen van flyers, posters en redactionele illustraties voor allerlei tijdschriften. Ze illustreerde het met een Gouden Griffel en de Jan Wolkers Prijs bekroonde Spinder van Simon van der Geest. Laatstgenoemde was ook betrokken bij de redactie van Keizer Ei. Het door Karst-Janneke geïllustreerde Gilgamesj won de Kinderboekwinkelprijs en in 2019 kwam daar een Zilveren Penseel bij voor haar boek met Stine Jensen: Vriendschap is alles.

Keizer Ei | Karst-Janneke Rogaar | € 14,99 | 64 pagina’s| Kluitman | isbn 978 90 206 7211 4

Voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

Meer lezen

Bekijk het overzicht met leuke en leerzame kinderboeken
Hoe werkt Avi-lezen tegenwoordig?

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *