Kinderen en iPad gebruik, 6 tips!

Kinderen en een iPad het is een lastige keuze. Soms is het zo makkelijk om even je kind met de iPad op de bank te laten zitten. Zo kunnen ze even rustig zitten, maar komen ze wel echt tot rust met een iPad? Is het wel goed voor je kinderen? De meningen zijn verdeeld en ook de onderzoeken wisselen in hun advies.
Wij merken zelf dat de iPad niet altijd voor rust zorgt, maar eerder heel veel prikkels geeft.

What's on mama's mind ipad

 

Motoriek

Voor de fijne motoriek kan een tablet of mobiel goed zijn, heb ik wel eens gelezen. De kinderen die als peuter als gebruik maakten van een touchscreen ontwikkelden een fijnere motoriek. Dat zelfde onderzoek schreef echter ook, het kan ook zijn dat de kinderen met een fijnere motoriek juist eerder gebruik maakten van een tablet. Oké, dan is het onderzoek dus niet helemaal een graadmeter. Wel kan ik mijzelf voorstellen dat wanneer kinderen veel een touchscreen bedienen al motorisch goed ontwikkelen, althans op dat specifieke gebied. Bijvoorbeeld voor wanneer ze gaan tekenen en schrijven. Ze moeten bij sommige spelletjes best wel heel precies met hun vingertjes een spelletje bedienen en dat moet je natuurlijk met tekenen ook. Maar ik kan mij ook weer voorstellen dat het niet van toepassing is op alle motorische gebieden, zo kan je met voetballen nog steeds best motorisch wat minder zijn, ondanks dat je goed kunt gamen op de iPad.

Tablet slecht voor ogen

Vroeger werd het al tegen ons gezegd, toen wij klein waren. Niet te lang naar de tv kijken, niet in het donker computeren, het zou allemaal slecht voor de ogen zijn. Onlangs las ik een onderzoek dat ik via Pearle opticiens kreeg, dat veel kinderen van nu in de toekomst bijziend zullen worden door het vele gebruik van computerspelletjes, tablets, telefoons en tv’s. Te lang naar voorwerpen dichtbij kijken blijkt namelijk niet goed te zijn. Je moet dit om de 20 minuten afwisselen met naar veraf kijken.

Tips voor iPad gebruik met kinderen

  1.  De 20-20-2 meter regel kun je toepassen. Kinderen moeten elke 20 minuten even in de verte kijken, minstens 20 meter en ze moeten 2 uur per dag buitenspelen.
  2. Gebruik een stopwatch, wekker of MyTimingCards om het aantal minuten te beperken dat een kind op een tablet speelt
  3. Maak de iPad geschikt voor kinderen: Ga naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen > Schakel beperkingen in. Vervolgens word je gevraagd om een toegangscode in te stellen.
  4. Bescherm ook je tablet, bijvoorbeeld met een screenprotector; Apple iPad 9.7 accessoires.
  5. Zet een wachtwoord op je tablet
  6. Schakel op YouTube de veiligheidsmodus in. Wie weet komt binnenkort ook kids.youtube.com naar Nederland.

 

 

 

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *