Kinderen met allergieën door huisstofmijt of huisdieren?

Sinds kort hebben wij huisdieren, twee konijnen wel te verstaan. Zelf heb ik altijd sterk gereageerd op huisstofmijt, maar ook wel op haren van huisdieren, voornamelijk katten. Onze konijnen staan in het hok buiten, dus van de haren merk ik eigenlijk niks, maar ik moest er toch wel over nadenken. Ook met de kinderen. Ze zitten toch wel graag met hun gezicht dichtbij de dieren, want kinderen zijn gek op knuffelen, toch?

konijnen en kinderen

Toevallig kreeg ik ook een persbericht van Rowenta over hun luchtreiniger, dat wilde ik weleens proberen. Hierbij meer informatie over allergieën en het effect op je gezondheid, vanuit het persbericht. Daarbij ook meer informatie over de luchtreiniger.

De meest voorkomende allergieën

Huisstofmijt

Waar vind je die? In stof, tapijt, vloerkleden, banken en stoelen, gordijnen, bedden enz.

Pollen

Waar vind je die in huis? Geventileerde woonruimtes in de buurt van tuinen, bossen, velden, enz.

Huisdierallergie

Veroorzaakt door katten, honden, knaagdieren, vogels en hun leefruimtes. Staat er bij jouw kinderen een konijnen-, cavia- of hamsterhok op de kamer?

Schimmels

Veroorzaakt door badkamers en andere slecht geventileerde ruimtes met een hoog vochtgehalte. Komt veel voor in oudere huizen.

Effect op je gezondheid

De meest voorkomende symptomen van allergieën zijn:

  • Symptomen aan je neus: Niezen Jeukende neus Loopneus
  • Symptomen aan je ogen: Tranende ogen Rode ogen Jeukende ogen
  • Symptomen van astma: Kortademigheid, moeite met ademhalen en toename van de frequentie en mate van ademhalingsbewegingen en een piepende ademhaling.

Tips om blootstelling aan allergenen en verontreinigde lucht in huis te beperken

  • Gebruik minder geurkaarsen, wierrook en andere geuren
  • Was je gezicht en haar elke avond
  • Zorg dat huisdieren geen toegang hebben tot slaapkamers en meubilair
  • Ventileer elke kamer in huis minimaal 10 minuten in de ohtend en 10 minuten in de avond
  • Gebruik een luchtreiniger om de lucht in huis te zuiveren

Luchtreiniger Rowenta

Rowenta luchtreiniger

Last van luchtwegallergieën door huisstofmijt, huisdieren of pollen? Of wil jij gewoon een gezond binnenklimaat vrij van luchtvervuiling? Dan heeft Rowenta wat fijns voor je: een luchtreiniger die de lucht in huis zuivert en jouw verstopte neus, niesbuien of tranende ogen kan verminderen.

Schone lucht met zo min mogelijk allergenen en fijne deeltjes kan klachten als gevolg van luchtweg- allergieën aanzienlijk verminderen. Bewezen is dat de Rowenta luchtreinigers je hierbij kunnen helpen.

Klinkt dit alles te mooi om waar te zijn? Is het niet, want Rowenta heeft vorig jaar, onder een representatief aantal mensen én onder professioneel toezicht, als eerste ter wereld een klinisch onderzoek gedaan naar de effectiviteit. Hieruit bleek dat de luchtreiniger tot wel honderd procent van fijne deeltjes en allergenen filtert en dat het risico op allergische reacties tot wel tien(!) keer* kan verminderen.

*Dit is geen medisch apparaat. Klinisch onderzoek is uitgevoerd onder 24 patiënten in het Strasbourg Civil Hospital die lijden aan allergieën, maart 2018.

Rowenta luchtreiniger

Vier filterniveaus

De Intense Pure Air van Rowenta draagt feilloos bij aan deze schonere lucht, want dankzij de vier verschillende filterniveaus verwijdert deze luchtreiniger tot honderd procent van de allergenen en fijne deeltjes binnenshuis. Verder vernietigt het apparaat permanent het schadelijke formaldehyde (de meest luchtvervuilende stof in huis) zonder dat je er zelf maar iets voor hoeft te doen.

Door de sensoren past het apparaat de zuiveringssnelheid automatisch aan op de hoeveelheid aanwezige fijne deeltjes en allergenen – inclusief huisdierharen, huisstofmijt en pollen. Meet-ie meer vervuiling? Dan gaat hij op de boost-stand. Én, altijd goed om te weten: door de stille modus kun je ’s nachts lekker doorslapen.

Je kunt veel baat hebben bij de Intense Pure Air luchtreiniger als je last hebt van huisstofmijtallergie, huisdierenallergie of hooikoorts.

Pure Air App

De Intense Pure Air is verkrijgbaar in twee verschillende groottes; een slaapkamer- en een XL-model. En wil je het apparaat op afstand bedienen, zelfs dat kan met de Intense Pure Air Connect-modellen via de Pure Air app die je realtime alle informatie geeft over de luchtkwaliteit binnen en buiten. Zo is de lucht in huis gezuiverd als je thuiskomt.

Meer info over het klinisch onderzoek van Rowenta waarin resultaten de effectiviteit van Rowenta luchtreinigers aantonen.

Benieuwd naar de Rowenta Intense Pure luchtreinigers, check dan de website voor meer info en volg ze op social media: www.rowenta.nl

Verkrijgbaarheid

De Rowenta Intense Pure Air luchtreinigers zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com, Mediamarkt.nl en Fonq.nl.

Installatie en werking

Rowenta luchtreiniger

Het installeren van de luchtreiniger is erg makkelijk. Je plaatst de filters en zet hem aan. Hij wordt hier alleen voor ‘s nachts gebruikt in de slaapkamer, dus hoewel het koppelen met wifi heel handig is is dat niet nodig, want je zet hem gewoon aan en uit als je er naast zet. We hoeven hem niet vanaf een afstand te bedienen, maar dat is wel ontzettend makkelijk dankzij wifi.

Het licht kan helemaal gedempt worden, dus je ziet en hoort hem niet. Hoe andere luchtreinigers nogal wat geluid kunnen maken, wat storend kan zijn als je probeert te slapen (sommige mensen vinden het juist fijn om een bepaald, constant, geluid te horen), hoor je deze luchtreiniger van Rowenta minimaal.

Een fijne luchtreiniger, waarbij je eigenlijk na een korte periode van testen al merkt dat het prettig is. Minder een verstopte neus en je ziet dat het filter echt stof vangt, maar er zitten dus meerdere filters in, die allemaal hun werk doen. Heel prettig en een fijn idee.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *