Kinderkamer kleuren

Whats on mamas mind kinderkamer 5De kleuren voor je kinderkamer kiezen. Dat is al best een opgave, vind je niet? Wij hebben eigenlijk best wel stereotype kamers. Mijn dochtertje heeft een kamer in de kleur oudroze, met veel zoete roze toevoegingen en veel wit. Mijn zoontje heeft een kamer met wit, blauw en groen. Zijn robotjes behang hebben de kleuren van zijn kamer bepaald en maken de kamer ook wat stoerder. De gordijnen zijn een beetje groenblauwig en op de grond ligt een speelkleed voor auto’s met wederom de groenblauwe tinten.

Ik kreeg een persbericht over een kleuren onderzoek van Flexa toegestuurd. Daarin wordt beschreven hoe kleuren van de kinderkamers over de jaren heen veranderen. Het zijn natuurlijk veelal trends. Ik las al eens eerder dat vroeger roze de kleur voor jongens was en blauw voor meisjes (rond begin 1900). Tegenwoordig gebruiken wij dat juist andersom om. Dat schijnt pas sinds de jaren ’80 zo te zijn.

Flexa heeft een kleurenonderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat de generatie die nu 35 plus is zich met name een witte of crèmekleurige kinderkamer herinneren. Nou ben ik nog niet 35 plus, maar ik had ook een witte kinderkamer. Met olifantjes behang volgens mij.

Interieurtrends komen en gaan. Wat mij de laatste tijd opvalt is dat bijvoorbeeld zwart-wit voor de What's on mama's mind studio ditte behangkinderkamer een enorme trend is.  Kinderen die in de jaren 90 zijn geboren hebben volgens het onderzoek van Flexa veel vaker een uniseks kleur als geel op hun kamer gehad. Kom jij uit de jaren 90 en kun je dat beamen? Kennelijk was het een kleur die veel in interieurs voorkwam in die tijd. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Anno 2016 volgens Flexa?

Welke trends zien we nu terug? Wij schijnen minder voorspelbaar te zijn en meer te durven mixen.
“De kinderkamer is een volwaardig onderdeel geworden van ons huis. Na de woonkamer en de keuken is dit de ruimte waar de meeste aandacht naar toe gaat. Vaak in thema en dus steeds minder traditioneel. De kinderen zelf hebben natuurlijk ook inspraak. Zij zijn vaak heel experimenteel met kleur, meer dan hun ouders. Geef de kinderen dus de ruimte, het is per slot van rekening hun kamer.” Aldus Heleen van Gent, AkzoNobel Global Aesthetic Center Director.

Wij besteden zelf veel aandacht aan de kinderkamers. Ik ben continu aan het neuzen naar nieuwe en What's on mama's mind jongenskamerleuke dingen voor de kamers. Wij zijn, zoals je waarschijnlijk herinnert, nog niet zo lang geleden verhuisd. Daardoor hadden we ook alle gelegenheid om weer helemaal ‘los’ te gaan met de kinderkamers.

Over Flexa
Flexa maakt onderdeel uit van AkzoNobel, de wereldwijde marktleider op het gebied van coatings. Flexa staat voor kleur en innovatieve producten. Zij vindt het belangrijk consumenten te helpen bij de kleur- en productkeuze. Initiatieven als kleuradvies, de Flexa Visualizer app,  de Flexa Kleurtester, een breed scala aan kleurmateriaal en de Flexa Kleurstalenservice via internet zijn hier het bewijs van. Verder onderstreept Flexa het belang van kleur en hoe gemakkelijk en snel kleur is aan te brengen met verf. In campagnes onder de vlag van Let’s Colour brengt zij kleur in de Nederlandse samenleving.

Volg Flexa op Facebook.com/FlexaNL
Twitter.com/FlexaNL
of Pinterest.com/FlexaNL
http://www.flexa.nl

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *