Klamboe tegen muggen bij je baby

What's on mama's mind klamboe jolleinMuggen, ze zijn erg irritant. Jijzelf vindt het al vervelend om ‘s nachts gewekt te worden door die vervelend zoemende muggen. Behalve dat je nachtrust wordt verstoord jeuken die rode bultjes ook nog eens ontzettend. Hoe vervelend moet het dan zijn voor je baby? Zo’n irritante mug rond zijn of haar oor terwijl ze ligt te slapen en dan die muggenbulten de volgende ochtend.

Bij ons is onze dochter het enige slachtoffer van de muggen momenteel. Elke ochtend halen wij haar uit bed met wederom een muggenbult. Vaak nog in haar gezicht ook. Erg zielig, maar op één ochtend na hebben wij geen mug kunnen ontdekken op haar kamertje.

Tijd om daar eens iets aan te gaan doen.

Wat te doen bij muggenbulten en aan het voorkomen van de muggenbeten?

Bij muggenbulten kun je niet extreem veel doen. Ik zou zelf geen middeltjes smeren op je babytje. Zorg vooral dat de muggenbulten niet worden opengekrabd. Zo voorkom je littekentjes en infecties. Houdt daarom de nageltjes van je kleintje kort.

– Plaats horren in de vensters. Zo verklein je de kans dat er muggen binnenkomen.
– Producten met citronella houden muggen op afstand. Check bij alles dat je wilt gebruiken of je het wel bij baby’s (in de buurt) mag gebruiken
– Koop een klamboe voor over het bedje. Zorg wel dat je baby de klamboe niet vast kan grijpen vanuit het bedje.

Voor een klamboe kun je bijvoorbeeld deze klamboe van het merk Jollein bekijken.

Heb je nog meer tips?

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *