Stichting Babyspullen

What's on mama's mind stichting babyspullenStichting Babyspullen helpt ouders en kinderen aan een goede start. In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Daarom vind ik het goed dat hier aandacht aan besteed wordt. Er is nog veel vraag naar producten die kunnen worden gebruikt om aan de basisbehoeften van baby’s te voldoen.

Babystartpakketten
Sinds de oprichting in 2012 heeft Stichting Babyspullen al ruim 4.700 babystartpakketten verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. “Een schitterend resultaat, maar we zijn er nog lang niet! De vraag vanuit instanties naar babystartpakketten groeit alleen maar.”, aldus oprichtster Marjolijn Hermus. In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes.

Ontwikkeling organisatie
De stichting ontstond vanuit een heel praktische insteek en overtuiging. “We wilden graag dat de kleertjes van onze kinderen binnen Nederland een goede bestemming zouden krijgen”. Zo startte Stichting Babyspullen vanuit een zolderkamer. Anno 2016 is de organisatie flink gegroeid. “We werken inmiddels met een team van 140 vrijwilligers verspreid over het land, we hebben zo’n 125 inzamelpunten waar mensen hun gebruikte of nieuwe babyspullen kunnen inleveren en we hebben een groot netwerk van ruim 600 professionele instanties opgebouwd waar we mee samenwerken. De stichting maakt een noodzakelijke professionaliseringsslag door, die ervoor zorgt dat we kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar babystartpakketten”, aldus Hermus.

Mouwen opstropen
Hoewel elk succes gevierd wordt, blijft nuchterheid en actiegerichtheid de boventoon voeren. Hermus: What's on mama's mind stichting babyspullen“We hebben een bedrijfsplan opgesteld met duidelijke ambities. Maar als stichting werken wij grotendeels met vrijwilligers en zijn wij afhankelijk van bedrijven en particulieren die ons doel steunen.

Dit kan zijn door het schenken van babyspullen, het leveren van een financiële bijdrage of door praktische ondersteuning als vrijwilliger. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen sterk staan en steeds meer kinderen in Nederland een goede start in het leven kunnen geven”.

Stichting Babyspullen

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat 1 op 4 kinderen. Jaarlijks gaat het om 20.000 baby’s  die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen helpt!

Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. In 2015 zijn 1672 pakketten door het hele land verspreid. In 2016 zullen dit naar verwachting 2000 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 140 vrijwilligers.

Schenk babyspullen
Ben jij bereid om babyspullen te schenken, ga dan naar de website van Stichting Babyspullen en kijk waar je dit bij jou in de buurt kunt doen. Doneren van geld kan ook. Hieronder een overzicht van producten die ze graag willen hebben.

Kleding & rompers in mt 50/56
Rompers maat 74/80
Kleding & rompers in mt 92
Hydrofiele luiers en washanden
Nieuwe drinkflesjes, groot en klein
Billendoekjes, verzorgingsproducten
Dekens en hoeslakens, moltons ledikant
Hoeslakens
Moltons ledikant
Dekbedovertrek ledikant
Lakens ledikant
Kruiken

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *