Krabbetje Kor wil rechtdoor

Een kinderboek over pesten. Een wijze les voor kinderen, je maakt kinderen met dit boek bewust van pestgedrag en dat dat niet leuk is. Ook lees je in het boek hoe je het op kan nemen voor iemand die wordt gepest.

Krabbetje Kor wil rechtdoor

Krabbetje Kor wil rechtdoor

Niet iedereen is even aardig voor Krabbetje Kor. Hij voelt zich heel verdrietig. Maar toch kan Krabbetje Kor meer dan iedereen had gedacht!
Als tiener is Kim op school gepest en Erika zag (de gevolgen van) pesten op haar basisschool. Daarom hopen ze met dit boek kinderen zich ervan bewust te maken dat pesten niet cool is. Een herkenbaar verhaal over emoties.

In het verhaal zijn er continu situaties waarbij Krabbetje Kor buiten de boot valt. Er komt niemand op zijn verjaardagsfeestje, hij wordt uitgelachen als hij valt en ze zoeken hem niet eens bij verstoppertje. Wijze Willem de walvis heeft gelukkig een wijze raad. Kijk naar waar je goed in bed, Kor zorgt er uiteindelijk voor dat hij de andere dieren redt. Uiteindelijk komt het allemaal goed.
Het is een mooi kinderboek, met leuke tekeningen. Het bespreekt een belangrijk advies, goed om met kinderen over pesten te praten.

Krabbetje Kor wil rechtdoor

Het boek is voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Krabbetje Kor wil rechtdoor
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *