Lammetjesdag 2017

What's on mama's mind lammetjesdagWij vinden het erg leuk om eropuit te gaan met onze kinderen. Toch vind ik het wel lastig om altijd weer wat leuks te bedenken. Elke week naar de dierentuin is op een gegeven moment ook niet meer speciaal, haha. Alhoewel, de kinderen blijven het geweldig vinden. Ook gaan we graag naar intratuin, plantjes kopen, in de ballenbak en vissen kijken.

Afgelopen weekend gingen wij eens wat anders doen. In de krant had ik gelezen dat er Lammetjesdag was op de Hoge Veluwe op een schapenboerderij. Dat leek ons wel een goed idee. Hoewel ik ‘s middags nog moest hockeyen, besloten we wel de ochtend op pad te gaan. Dus stapten we met zijn vieren in de auto. De boerderij was geopend vanaf 10:30 uur. Om 10:33 uur reden wij het terrein op, goed timing he? Die timing hadden een paar honderd anderenook, die andere honderden kwamen net iets later, maar wat was het ongelooflijk druk. Uiteraard was het een van de eerste, dan wel het eerste mooie weekend van het jaar. Logisch dat je er dan op uit gaat. Daarnaast had het in de krant gestaan en ik ben vast niet de enige die die leest.

Lammetjesdag 2017

Wat houdt lammetjesdag in? Dit was Lammetjesdag in Loenen.

Er waren zo’n 200 schapen en 150 lammetjes te bewonderen. De lammetjesdag op de Loenermark is landelijk gezien één van de eerste lammetjesdagen in het jaar. Bovendien is hij uniek, omdat de schapen met hun lammetjes tussen de bezoekers lopen. De lammetjes mogen geaaid worden en er is schapenvoer te koop. Daarnaast zijn er ook tal van andere activiteiten zoals schapen drijven, ponyritjes, hutten bouwen en optredens van jachthoornblazers. Ook zijn er excursies met de boswachter en verkopen diverse standhouders schapen- en streekproducten.

Sam het schaap

Daarna waren er thuis nog meer schapen, want wij hebben ons eigen schaapje thuis: Sam het schaap, What's on mama's mind slaaptrainer SAMhaha. De slaaptrainer voor mijn zoontje. Hij kan zo vroeg wakker zijn en dan roept hij “wil naar beneden toe, is het nog donker buiten?”. Als het nog donker is buiten dan is dat goed uit te leggen, dat het nog geen tijd is om naar beneden te gaan. Maar ja, de zomertijd komt er weer aan (de klok gaat een uur vooruit) en het is weer vroeger licht.

Daarom is Sam het schaap een uitkomst. Ik schreef al eens eerder een blog over Slaaptrainer SAM. Daar leg ik ook uit hoe Sam werkt. In het kort? Sam is een slaaptrainer, hiermee kan je je kinderen leren wanneer het tijd is om uit bed te komen. Je stelt bijvoorbeeld in dat het om 7:00 uur vroeg genoeg is om uit bed te komen. Vanaf half zeven gaat Sam dan aftellen, middels een lichtje en sterretjes, om te laten zien dat het bijna tijd is.

Hier zie je hoe je Sam kunt instellen:

What's on mama's mind slaaptrainer SAM

Zomertijd 2017

Een handig ezelsbruggetje om te onthouden wanneer de klok vooruit gezet moet worden:
In het Voorjaar de klok Vooruit zetten (Zomertijd 2017). In de nacht van zaterdag 25 maart 2017
op zondag 26 maart 2017. Ohja en de klok gaat ook weer terug hoor: In de nacht van zaterdag 28 oktober op zondag 29 oktober 2017, haha. Dan weet je het vast.

Als je de handleiding hierboven erbij houdt dan is het heel eenvoudig om hem in te stellen. Slaaptrainer SAM komt van de webshop Kidzzz.nl en daar hebben ze hem voor € 44,95.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *