Peuters die spelen met de tablet

What's on mama's mind ipadHoewel het in jouw jeugd heel anders was, zitten de allerkleinsten nu al achter tablet. Ook die van ons zitten zo nu en dan op de ipad. Reuze handige afleiding, maar af en toe maak je je misschien wel zorgen wat wel of niet gezond is.

Op vakantie in de auto of in het vliegtuig is het ideale bezigheidstherapie, je hebt letterlijk geen kind aan ze. Thuis probeer ik te veel tijd op de ipad te vermijden, want ik heb zelf het gevoel dat niet altijd goed voor ze is. Misschien lees je weleens artikelen over hoe slecht het is voor kinderen als ze op die leeftijd (2 of 3 jaar) al meer dan een half uur op zo’n tablet zitten. Hier ervaren wij dit ook. Het is ook echt wel waar dat je kind als het ware in een zombie verandert. Hij wordt bozig en verdwijnt helemaal in de tablet. Hij blijft vaak binnen YouTube doorklikken in filmpjes, zonder rustig een filmpje af te kijken. Daar zijn wij dan ook mee stopt.

Is de tablet slecht voor je kind?

Af en toe een leuke puzzel op de ipad is leuk en ik denk ook nuttig, mits het aansluit bij de mentale What's on mama's mind giraf schrijft !ontwikkeling van je kleintje. Dus niet te veel flitsen, niet te snel en rustige kleuren voor die kleintjes. Veel herhaling wordt ook wel gezegd, zodat ze tijd krijgen om het te snappen.

Apps met rolmodellen worden aan geraden. Zoals op ontdekkingsreis met het meisje Dora (geschikt voor kinderen jonger dan vijf jaar). Of Jop gaat naar school. Hierin wordt getoond hoe bij Job een dag op school eruit ziet. Gaat jouw kleintje al bijna naar school? Dan is het een aanrader. Ook heb gelezen over de apps van de Zweedse appstudio Toca Boca. Zij dagen kinderen uit om te ontdekken en te creëren. Als voorbeeld de kapsalon: Toca Boca Hairstudio, waarin kinderen (3 tot 8 jaar) het personage kunnen knippen.

Kortom, van mij mogen de kinderen wel op de ipad spelen, maar met mate en we kijken goed naar wat ze doen. We hebben een aantal puzzels die ze erg leuk vinden en ook voor de allerkleinsten al wel te doen zijn. Verder spelen ze lekker met duplo, auto’s, treinen en als het niet regent lekker buiten!

Ohja, een aanrader is een ipad hoes, want je wilt natuurlijk wel dat je schermpje heel blijft en die kleine handjes gaan zo snel. Oeps, daar ligt hij op de grond, schermpje kapot. Blij als je er dan een hoes omheen hebt zitten.

 

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *