Een lamp voor de speelhoek in de woonkamer

Wij wonen inmiddels bijna drie jaar in ons nieuwbouwhuis, nog steeds blijven we dingen veranderen in het huis. We overwegen een nieuwe bank en binnenkort komt er een nieuwe kast op de plek waar onze buffetkast nu staat. De buffetkast kochten we jaren terug en knapten we zelf op. Inmiddels past die stijl helemaal niet meer bij onze nieuwe huis en de strakkere nieuwe meubelen die we in huis hebben.

Lamp uit zoeken voor de speelhoek

Een lamp uitzoeken vind ik ook ingewikkeld. De lamp boven de eettafel waren we gelukkig snel uit, die waren we al een keer op een website tegen gekomen en hadden we al in huis voordat we het huis in konden.

Direct Lampen

Maar in een huis heb je een hoop lichtpunten nodig en een lamp kan veel doen met de inrichting. Zowel de lamp zelf als het lichtpunt. Dus makkelijk is het niet. We hebben een speelhoek gemaakt in de woonkamer. Daar staat een bureau met een paar planken erboven vol met speelgoed en een kast gevuld met bakken lego, playmobil, houtenblokken etc. ook staan er nog twee opbergmanden gevuld met duplo en los speelgoed. Ze kunnen en mogen altijd alles zelf pakken, maar we zorgen ook dat het weer opgeruimd wordt.
Op het bureau hadden we een klein lampje gezet, maar meestal gaan de kinderen tekenen aan de grote eettafel. Ik denk, doordat je wat vrijer de ruimte in kijkt, dat ze het fijner vinden om daar te zitten. Daar zitten ze ook op hun Stokke Tripp Trapp stoelen, dat zit misschien ook weer comfortabeler dan de schoolstoelen die we bij het bureau hebben. Dus dat kleine lampje wordt weinig gebruikt voor hen. Als ze, vooral nu het weer wat langer donker wordt, ‘s morgen willen spelen met de duplo, dan hebben ze graag wat licht op de grond. Daarvoor hebben we nu een supermooie lamp van Direct Lampen. Het is een vloerlamp in de Scandinavische stijl: wit met hout, waarvan we veel items in ons huis hebben. Dus hij past perfect bij het huis, maar is helemaal fijn voor de kinderen om lekker te kunnen spelen.

Direct Lampen vloerlamp speelhoek

De lamp lijkt op deze foto heel hoog, door de hoek waaruit ik de foto heb genomen, maar je ziet het zo wel op de volgende foto hij is 1 meter 50 hoog en daarmee een heel bescheiden mooie vloerlamp.

Direct lampen speelhoek lamp

Nu nog een nieuwe bank uitzoeken en wachten tot de nieuwe buffetkast wordt bezorgd. To be continued!

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Vloerlamp speellhoek Direct Lampen
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Een lamp voor de speelhoek in de woonkamer

  Asha

  (11 december 2018 - 22:02)

  Beste mama,

  Ik vraag me af hoeveel ruimte er is tussen de bank en muur van de speelhoek. Wij overwegen ook de speelhoek achter de bank te plaatsen.
  ziet er gezellig uit!

   mamasmind

   (11 december 2018 - 22:48)

   Hey Asha, we hebben een meter aangehouden. Vanaf het bureau, en het bureau is zo’n 40 cm diep , dus 1m40 ongeveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *