Little Label pyjama’s

Little Label komt elk jaar weer met een heerlijke kinderpyjama collectie waar je heerlijk in weg kan dromen. De najaarscollectie 2020 van Little Label pyjama’s heeft meisjespyjama’s en jongenspyjama’s met frisse prints. Van hartjes tot tijgers, voor ieder wat wils. Van een heerlijke zachte stof, en duurzaam gemaakt met biologisch katoen.

Little Label pyjama

Onze favorieten zijn: de meisjespyjama; een roze jurkje met hartjes. Dochterlief mocht hem zelf uitzoeken, dus dan kom je hier op uit. De jongenspyjama tijger, blauw was ook geen onverwachte keuze. Omdat mijn zoontje met zijn tijgerpyjama nog beter slaapt onder zijn jungle behang.

walloha behang

Little Label pyjama

Little Label heeft de pyjama’s verdeeld in twee catagorien; baby’s en kinderen. De grotere maatjes hebben een ander prijskaartje, wat eigenlijk wel logisch is, gezien de hoeveelheid stof je nodig hebt als je een babymaatje met een kindermaat 140 zou vergelijken natuurlijk.

Zo heb je de babycategorie Little Label pyjama tot en met maat 92.
En de kindercategorie maat 98-104 t/m 158-164.

Little Label pyjama

De meisjespyjama’s zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, zoals jurkjes, maar ook als setje met pyjamabroek en pyjamashirt. Mijn dochtertje slaapt het liefst in de jurkjes, maar als het echt koud is, dan is een lekkere lange pyjamabroek ook zalig natuurlijk. Er is ook een leuk grandad model, dan heeft het pyjamajasje knoopjes en een kraagje. Heel hip. Voor de jongenspyjama’s zijn er prachtige sets, zoals de stoere tijgerpyjama van mijn zoontje, verkrijgbaar.

Little Label pyjama
Little Label pyjama

Little Label kleding duurzaam geproduceerd

Veel producten (ongeveer 65%) van Little Label zijn vervaardigd door GOTS gecertificeerde bedrijven. Op hun website geven ze aan dat ze ernaar streven om de gehele collectie binnen 1-1,5 jaar GOTS gecertificeerd te hebben. Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel.

Wie vaker op www.mamas-mind.nl komt weet dat ik graag aandacht besteed aan bedrijven en producten die duurzaam zijn. Voor de kledingindustrie is dit geen eenvoudige taak. Veel kleding wordt geproduceerd in lage lonen landen. Ook wordt er nog veel te vaak gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen op katoenplantages. Dit geldt niet voor de Little Label pyjama’s.

Een GOTS certificering betekent dat het hele productieproces, van het verbouwen van de vezels, de verwerking tot garen en stof, het maken van het eindproduct, het verven, de verpakking, en de logistiek is uitgevoerd op een maatschappelijk verantwoorde, milieu vriendelijke en biologische manier.

De hele keten voldoet ook aan eisen zoals bijvoorbeeld goede arbeidsomstandigheden en geen kinderarbeid. Ook wordt er in de hele keten gekeken naar hoe men om gaat met chemicaliën, waterverbruik en waterzuivering.

De producten van Little Label komen uit verschillende landen/fabrieken. Ze werken al jaren met dezelfde leveranciers, die zij met regelmaat bezoeken. Little Label produceert in Portugal, Turkije en China.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *