Beweging thuiswerken

En we zitten we met zijn allen thuis te werken, enkelen van jullie waren wellicht al die tijd überhaupt nog niet teruggekeerd naar kantoor. Behalve dat thuiswerken meestal een stuk ongezelliger is, dan op kantoor met je collega’s, mis je vaak ook heel wat beweging.

Wie zit er zijn boterhammen achter de laptop op te eten in plaats van eventjes pauze te nemen? En wie gaat er langer door dan normaal. Ik denk dat dit niet onbekend is voor velen. Daarom wat suggesties voor beweging thuiswerken voor je. Met een simpele yogamat of trampoline kom je al een heel end.

Stokke Storage tripp trapp kinderstoel

Yogamat

Het bekende matje neemt weinig ruimte in, is licht en verkrijgbaar in veel mooie kleuren. Het kan je amper in de weg liggen, heel veelzijdig in gebruik en het motiveert om wat te bewegen thuis. De yogamat of fitnessmat zijn er in verschillende lengtes, diktes, materiaal en merken, voor elk wat wils. Makkelijk om eventjes uit je werk te stappen. Begin ermee in de ochtend of maak er een paar minuten tijd voor vrij als pauze. Op YouTube vind je veel eenvoudige instructiefilmpjes.

Trampoline

Buitenspelen kinderen trampoline

Een frisse neus in combinatie met beweging, zonder dat je er voor op pad hoeft. Voor wie liever buitensport is een trampoline een prima oplossing. Al is het net na je bevalling niet echt een aanrader, dan moet je toch wel weer even die bekkenbodemspieren goed getraind hebben.

Een trampoline in je achtertuin hoeft niet veel ruimte in beslag te nemen, je hebt ze al in kleine maatjes; ronde of rechthoekige trampolines en in diverse formaten. Een paar keer springen en je kan er weer tegenaan.

Planking

Heb je thuis een goede werkplek? Of zit je aan de eettafel te werken? In dat laatste geval kan je best wel wat last van je rug krijgen na een lange dag aan de computer werken. Core stability oefeningen zijn dan geen verkeerde. Begin eens met 30 seconden planken en bouw het op tot je meerdere keren per dag een 1 a 1,5 minuut een goede plank doet.

Hoe werk jij thuis?

Lees ook: eropuit tijdens corona
Mondkapje nodig?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *