5 favoriete gadgets voor in en om huis

Ik ben aan het verhuizen en aangezien ik gek ben op gadgets en slimme apparaten komen er ook een aantal mooie nieuwe items in en om ons nieuwe huis en er staat nog wat op een wish list. Ik deel graag wat leuke en favoriete gadget voor in en om huis met je.

Robotmaaier

robotmaaier

Een grasmaaier die voor jou het gras maait, dat doet onze robotmaaier. Het gras van de buren is altijd groener? Dat kan zeker kloppen als zij met een robotmaaier het grasmaaien, want deze verzorgt je grasveld dankzij het maaien.

Ik heb een Wolf Garten LOOPO S150 welke ik de Ferrari noem, vanwege zijn kleur. Binnenkort lees je daar ook een uitgebreide review van de robotmaaier op de blog. Hier in het kort, waarom ik mijn Ferarri zo vet vind:

Er zit een basisstation bij, waar de robotmaaier oplaadt. Er zit begrenzingsdraad bij, dat plaats je rondom het grasveld, zo kent de robot zijn grenzen en weet hij waar hij moet maaien. Er zit een 100 W motor is, wat er krachtig is en een zwevend maaisysteem met stalen messen. Dat klinkt heel eng, maar het is natuurlijk nodig om je terrein te maaien. Hij maait één keer per dag je gras. Dat is natuurlijk veel vaker dan dat je zelf met je elektrische of handmaaier zou doen waarschijnlijk. Door het gras kort te houden. En de kleur rood staat gewoon heel tof in de tuin en je ziet hem tenminste, dat is ook fijn voor de kinderen. Dat ze niet onverwachts toch een keer de robotmaaier over het hoofd zien. Sowieso proberen we hem niet te laten maaien als zij thuis zijn.

Je moet wel je grasveld opruimen en leeg houden. Dus als de kinderen hebben gespeeld dien je het meteen op te ruimen, want een robotmaaier houdt geen rekening met items die op het gras liggen en dat zal de grasmaaier dus niet signaleren. Verder kan de grasmaaier je hele veld maaien, ook de randen, dat is geen enkel probleem.

Robotstofzuiger

Met al die robots lijk ik heel lui. Ik ben ook wel lui als het om huishouden gaat, ik besteed mijn tijd het liefst aan dingen die ik leuk vind. Wie niet! Stofzuigen vind ik echt de stomste klus van alle huishoudklusjes, geloof ik. Vooral omdat stofzuigers zo’n irritant geluid maken, haha. Ik vind het overigens heerlijk om in de tuin te werken, maar een robot is niet alleen handig, het verzorgt je gras ook beter dan dat je zelf met een handmaaier doet. Een robotstofzuiger hebben we nog niet. Ik ben nog aan het rondkijken waar mijn oog op gaat vallen. Dus deel je tips gerust. Het lijkt mij heerlijk als ik naar kantoor ben of met de kinderen op pad, dat bij terugkomst al die kruimels onder de eettafel weg zijn!

Nuki Smartlock

Nuki smartlock

Een slimme deurbel heb je waarschijnlijk al wel van gehoord. Die staat ook in de top 5. Maar een slim slot? Ken je die al, een Nuki smartlock?

Als jij een smart lock (slim slot) hebt dan kun je met je smartphone je voordeur open doen. Je maakt van je iPhone, smartphone, welk model je ook hebt een intelligente sleutel. Zo kan je je middels je telefoon de deur openen, dankzij een app over geografische locatiebepaling.

Reuze handig als je regelmatig je sleutels vergeet. Ook kan je anderen toegang geven middels de app. Zoals je buren wanneer je met vakantie bent en de plantjes hebben water nodig, of je ouders voor als ze op bezoek komen.

Het is heel eenvoudig dit te monteren op je bestaande slot, aangezien je dankzij een montageplaat, die je op de sluitplaat bevestigt van het slot, je deur kan gaan openen. Ik ga hier binnenkort nog wat uitgebreider op in op de blog. Het slot is te gebruiken met een slimme deurbel, dat brengt mij meteen op de volgende gadget.

Slimme deurbel

Een slimme deurbel gaat geen sommetjes voor je oplossen, maar een slimme deurbel deelt beelden van de ruimte voor je voordeur. Zodat je weet wie er voor de deur staat. Door een slimme deurbel te koppelen met een Smart Lock, kun je zelfs op afstand je voordeur voor iemand opendoen. Een bekende slimme deurbel is de Ring.

Je ziet wie er aanbelt vanaf elke locatie, dankzij de koppeling met je smartphone. Ook ontvang je een melding wanneer de ingebouwde sensor wordt geactiveerd door beweging voor de voordeur. Handig ook als je op vakantie bent, wie loopt er voor je voordeur langs? Je neemt gewoon even een kijkje.

Smart Aerofryer

Smart Aerofryer

Bij smart denk je misschien niet meteen aan een aerofryer. Maar er is een slimme aerofryer die communiceert via je smartphone. Krijg een berichtje als het tijd is om je frietjes even te schudden in de airofryer, bijvoorbeeld.

Toen ik wat last over de Princess Smart Aerofryer was ik wel onder de indruk hoor:
“Zoek op Cookwithprincess.com een lekker recept uit, stuur de temperatuur en baktijd via de app door naar de Aerofryer en het enige wat je nog nodig hebt zijn de ingrediënten. Maak in de HomeWizard Kitchen app jouw eigen preset aan. Zo maak je gemakkelijk altijd jouw favoriete gerechten op dezelfde temperatuur en tijd”. Ik heb deze Smart Airofryer en ga dit ook eens proberen, want zover was ik nog niet. Binnenkort meer!

Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete gadgets voor in en om huis. Ik ben net blij gemaakt met een nieuwe vloerreiniger van Leifheit, die stofzuigt en dweilt. Daar ben ik ook supernieuwsgierig naar, dus dat zal ik ook zeker delen op de blog.

Lees ook:
Eropuit met jonge kinderen tijdens Corona
Kamperen in Nederland

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *