Van loopfiets naar driewieler

What's on mama's mind loopfiets houtMet twee jonge kinderen (1 en 3 jaar) staan we er midden in; de ontwikkeling van baby’s tot peuters. Van het kruipen, naar lopen en van het lopen naar het fietsen. Ons dochtertje is één jaar en stapt stevig in het rond. Sinds het wat beter weer is (oké, vandaag dan niet) is het voor ons steeds leuker om lekker met de kids buiten te spelen. Tegenwoordig pakt ons dametje dan ook het kleine loopfietsje uit de schuur. Het eerste fietsje waarop mijn zoontje ook is begonnen.

Hoewel ze er nog graag mee rondloopt in haar armen, gaat ze toch ook al wel op het zadel zitten en gebruikt ze haar voeten om af te zetten. Een paar maandjes kan ze zeker met dit fietsje doen en dan ontgroeit ze hem al weer. Dan is het tijd voor de houten loopfiets met de rubberen banden, denk ik. De overgang daar naar toe vind ik persoonlijk wel groot, want met de rubberen luchtbanden onder de loopfiets gaan ze wel ineens een stuk harder. Ze kan tegen die tijd, of misschien een paar maandjes later, ook al wel op een driewieler met trappers gaan fietsen.

De houtenloopfietsjes zijn in principe wel al geschikt voor kinderen vanaf één jaar. Als ze kunnen lopen dan kan het balanceren op het fietsje beginnen. Vaak zie je dat de allerkleinsten nog niet echt op het zadel gaan zitten, maar sommigen doen dat al wel meteen en lopen er zo mee weg.

Als ze de trappers onder de knie hebben en de balans van het loopfietsje beheersen. Kunnen ze zo wegfietsen op een echte peuterfiets met trappers als ze een jaar of drie zijn. Tegenwoordig zijn zijwieltjes haast overbodig. Mijn zoontje van net drie jaar heeft zo’n fietsje met trappers gekregen van ons, wie weet dat hij er binnenkort zo op vandoor gaat.

De schuur vol

Een heel hoop fietsen worden er dus versleten bij ons en dat voor een periode van slechts drie jaar, die What's on mama's mind loopfietshierboven zijn samengevat. Kun je je voorstellen hoe goed gevuld onze garage is? Voor ons een beetje mosterd na de maaltijd, maar misschien heb jij er wel wat aan. Ik zag namelijk dat je ook loopfietsen hebt, die je kunt ombouwen tot driewielers. Klinkt behoorlijk handig toch, maar dan wel alleen als het een beetje eenvoudig is.

2-in-1 loopfiets en driewieler

Er bestaat namelijk een 2-in-1 loopfiets en driewieler. De houten loopfiets is namelijk met enkele simpele handelingen eenvoudig om te bouwen naar een driewieler en andersom. De ideale driewieler/ loopfiets om mee te beginnen dus. Vooral als je twijfelt of je wilt starten met een driewieler of een loopfiets. De keus is zo snel gemaakt en het scheelt natuurlijk ook in kosten.

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *