Make-A-Wish Nederland lanceert ‘Wish Maps’

Persbericht: Make-A-Wish.

Make-A-Wish Nederland lanceert ‘Wish Maps’ zodat donateurs ernstig zieke kinderen in hun nabije omgeving direct kunnen helpen.

Wensvervulling heeft fysiek en mentaal grote impact op kind met levensbedreigende ziekte

Hilversum, 30 april 2018 – Make-A-Wish Nederland wil nog meer wensen van ernstig zieke kinderen vervullen en lanceert daarom vandaag de Wish Maps. Bezoekers vinden op deze nieuwe website de wensen van kinderen in hun directe omgeving die bij Make-A-Wish zijn aangemeld. Make-A-Wish Nederland vervult al bijna dertig jaar de wensen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte en toont vandaag dat wenskinderen dichterbij zijn dan je denkt. Bekijk de Wish Maps op: wishmaps.makeawishnederland.org

Grote betrokkenheid met de buurt

Volgens Make-A-Wish Nederland raakt de gemiddelde donateur de laatste jaren steeds meer overweldigd door alle brandhaarden in de wereld. “Er doen zoveel goede doelen een beroep op je”, zegt directeur Hanneke Verburg. “Maak dan maar eens een weloverwogen keuze die bij jou past. Tegelijkertijd blijft de sociale betrokkenheid met de buurt heel groot. Daarom wilden we een systeem ontwikkelen waarmee je kinderen in jouw omgeving kunt helpen. Een kleine bijdrage maakt al een wereld van verschil, maar mensen kunnen zich ook aanmelden als vrijwilliger”, aldus Verburg. De Wish Maps tonen niet alleen de wensen die nog vervuld moeten worden, maar ook wensen die recent vervuld zijn.

make a wish

Vervulde wens geeft positieve energie

Dit jaar vervult Make-A-Wish Nederland 600 wensen van ernstig zieke kinderen. De wensen variëren van het maken van een ballonvaart tot een dag ridder zijn. Hoe eenvoudig sommige wensen ook zijn, de vervulling ervan heeft enorme impact op de ernstig zieke kinderen, ziet ook kinderarts Floor Abbink (LUMC).
“De meeste kinderen zijn tijdens het traject van de wensvervulling nog in behandeling. Wij zien die kinderen dus tijdens dat proces. We zien ze opknappen en vrolijker binnenkomen, helemaal als ze terugkomen met de foto’s en de filmpjes. De wensvervulling geeft echt een enorm positieve energieboost aan het hele gezin”, aldus Abbink. Bekijk hier de wensvervulling van Iris.

Over Make-A-Wish Nederland

Elke dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *