Nooit meer schoon die broeken, een groene speeltuin

Mijn kinderen worden best wel vies. Niet zomaar een paar vlekjes van het eten van een aardbei of spelen met stoepkrijt. Nee, helemaal onder de modder. Mijn zoontje spant de kroon. Hij zit namelijk op een school met een groene speeltuin, zoals ze dat zo mooi noemen. Dat is geen klimrek op een stenen of rubberen speelplein, maar een terrein van zand, zand, zand, modder en nog eens zand. Zelf de ooit tot beste stomerij van Nederland bekroonde Stomerij van Kan zal toch zijn best moeten doen op zulke broeken! Haha, wie heeft de tip?

 

vieze broek door groen schoolplein

Groene speeltuin

Het principe groene speeltuin vind ik geweldig. Ik ben blij dat mijn kinderen heerlijk buitenspelen. Het liefst de hele dag. Ze hebben een erg mooie schooltuin. Je kent ze misschien wel, dit type schoolpleinen, vol zand (zoals ik hierboven al schetste, haha) en hout. Bielzen, boomstammen en houten paaltjes. Er staat ook een waterpomp en de vloer is niet vlak maar lekker hobbelig. Ze kunnen erg geweldig spelen, bouwen, graven, rollen door het zand en kliederen. Enige nadeel, elke dag van top tot teen onder het zon. Ik overdrijf niet, maar in principe wil ik elke dag zijn jas in de was gooien. In de winter waren zijn wantjes ook altijd helemaal doorweekt, omdat hij dan met zijn wanten in een wak had zitten wroeten, een half bevroren plas op het schoolplein. Ik krijg het echter niet meer schoon. Ik weet niet hoe, maar ik krijg het zand er niet uit.

schoolplein groen

Wasmachine of stomerij

Ik kan wassen wat ik wil, maar met 30 of 40 graden programma’s gaat het er niet uit. Ik houd zandvlekken in de spijkerbroeken. Ik spray de broeken in met Vanish of iets soortgelijks, het heeft geen effect. Hoe doen jullie dat? Ik heb het idee dat alleen een stomerij het eruit kan krijgen. Soms kan je zelfs na het wassen het zand nog uit de broek kloppen. De jas wordt wel weer schoon, maar er blijft in deze broek echt nog een vlek achter als ik hem heb gewassen

vieze broek groen schoolpleinIk durf de broeken eigenlijk niet warmer te wassen dan 40 graden, want dan gaat een vlek er wellicht beter uit, maar dan kan hij het straks niet meer aan. Heb jij nog een tip voor het wassen van mijn kind zijn broeken? Galajurken of trouwjurken, of een mooi pak mag grondig gereinigd worden bij een stomerij. Ook je gordijnen gooi je waarschijnlijk niet in de wasmachine, maar je spijkerbroeken toch wel?

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *