Must do: Maïsdoolhof Malden met kleine kinderen

Wij hebben een leuk uitje getest voor je, met twee kinderen van vier jaar en 2,5 jaar. Het Maïsdoolhof en de bijhorende speeltuin in Malden, bij Nijmegen.

Mäisdoolhof Malden

Het Maisdoolhof is meer dan alleen een doolhof in een maisveld, maar het is zeker wel superleuk om sowieso het doolhof in te gaan. Het doolhof zit vast aan een grote speelweide, waar je kan skelter rijden, tractors rijden, paardjes rijden en heel veel andere spellen kan doen. Alles is bij de entreeprijs (4 euro p.p, vanaf 1 jaar oud) inbegrepen.

maisdoolhof malden

Je kan je er gerust een hele dag vermaken. Wij zijn aan het eind van de ochtend gegaan, hebben daar geluncht met frietjes en wat te drinken. Je kunt er pinnen (zowel voor het eten als de entree), dus dat is ideaal. Overigens een leuk feitje; krijg je je eten niet op, dan doe je het in een bak en gaat het naar de dieren (kippen enzo). Die eten dus lekker onze overgebleven frietjes op. We kregen erg veel frites en de kinderen wilden liever spelen dan eten, dus er bleef een hoop over voor de kippen.

maisdoolhof malden

Toen wij er waren was het vrij rustig. Het is ook heel ruim opgezet, dus je loopt elkaar niet meteen in de weg. De skelters waren het populairs bij mijn zoontje van 4 jaar. Mijn dochtertje van 2,5 jaar wilde er ook heel graag op, maar ze pastte nog niet met haar voeten bij de trappers, helaas. Ze kon wel leuk paardje rijden op een mechanisch paardje. Die waren overigens superleuk. Door te gaan staan en zitten, net als bij echt paardrijden gingen ze vooruit.

maisdoolhof malden

Verder stonden er heel veel tractors waar kinderen op kunnen rijden, formaatjes voor 2 jarigen, maar ook voor als je zeker 8 of 9 jaar oud bent. Daarnaast waren er springkussens, trampolines en ook binnen speelgelegenheden, waar je met grote legostenen en houten blokken kan bouwen. Ook is er een grote zandbak waar ook een waterpomp in staat. Toen onze kinderen daar in aan het spelen waren, hebben wij zelf staan sjoelen aan een heel grote sjoelbak. Leuk vermaak voor ons zelf, dus ook.

Er is genoeg te eten en zijn veel tafels, met ook genoeg schaduwplaatsen.

Wij vonden het heel erg leuk. Het heeft ons echt verrast. Het is wellicht ietwat wat verouderd, of gewoon wat boerderijachtig qua uitstraling, maar het speelgoed is erg mooi en in uitstekende staat.. Ik was echt onder de indruk van hoe hoog het mais is. Dat torende echt boven ons uit. Het doolhof is niet heel toegankelijk met een buggy of iets dergelijks, doordat er veel omgeknakte stengels over de grond lagen. Je bent er zo een half uur zoet en tussendoor staan er leuke borden met opdrachten, die ook onze vierjarige goed kon beantwoorden (althans een aantal vragen). Wij hebben echt een superdag gehad daar. Absoluut een aanrader.

Het parkeren is er gratis.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Maisdoolhof Malden
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *