Van een peuter- naar een kinderautostoeltje

Hoe je de keuze maakt voor een baby-, peuter- of kinderautostoeltje? Dat vertelde ik een tijdje terug in een blog over autostoeltjes. Dat gebeurt tegenwoordig op basis van de lengte van jouw kindje in plaats van de leeftijd en gewicht. Uitvoerig kwam daar aan bod hoe je nu de beste keuze maakt voor een autostoel in de juiste maat voor jouw kind(eren).

Kinderautostoeltje voor peuter van 1 meter

In Nederland moeten kinderen tot een lengte van 1,35 meter in de auto vervoerd worden in een goedgekeurd kinderzitje. I-Size stelt een rugleuning verplicht voor kinderen langer dan 100 cm. Een autostoel met rugleuning én zijbescherming is de veiligste manier om je kind tussen de 100 en 135 cm te vervoeren. Zo’n autostoeltje kan pas optimale bescherming bieden wanneer het kind goed in het zitje past. Om dit mogelijk te maken zijn autostoeltjes ingedeeld naar lichaamslengte of ingedeeld naar lichaamsgewicht (E44) afhankelijk van de goedkeuring die ze hebben.

maxi cosi kinderautostoel

Mijn zoontje is inmiddels langer dan 1 meter (102 cm) en was toe aan een nieuwe autostoel. Van de peuterstoel, mocht hij naar een groter model. Zoals ik in mijn blog over de autostoeltjes al aangaf, neigden we naar de Maxi-Cosi RodiFix AirProtect en dit is dan ook de nieuwe autostoel geworden. Een goede, veilige en comfortabele stoel voor onze peuter!

Benieuwd hoe deze bevalt?

Review Maxi-Cosi Rodifix AirProtect

In augustus werd onze nieuwe kinderautostoel bezorgd. Mijn zoontje zit nu twee maanden in deze grotere autostoel. Eind augustus en begin september zijn wij ruim twee weken naar Frankrijk geweest. Het was een flinke autoreis. We begonnen in Bretagne, toen naar de Dordogne en na nog een week aan de Middellandse zee reden we over de route du soleil via Bourgondië terug. Ruim 4000 kilometer hebben wij afgelegd die weken. Dus je kunt wel zeggen dat het stoeltje flink getest is!

Verschil tussen kinderautostoel en peuterautostoel

Het grootste voordeel van de RodiFix AirProtect ten op zichte van de peuterautostoel (Maxi-Cosi Tobi) vind ik dat hij in de kinderautostoel goed de ruimte heeft om te zitten voor hem. Hij was zijn peuterstoel aan het ontgroeien. Je ziet echt een grote jongen op de achterbank zitten nu. Hij wordt ook al bijna 4 jaar en dan ben je zeker een grote jongen!

Maxi Cosi peuterautostoel Tobi
Maxi Cosi peuterautostoel Tobi

Verder is het autostoeltje zoals wij gewend zijn van de eerdere stoeltjes van Maxi-Cosi een mooie en stevige stoel. Ik heb een positief gevoel bij het merk en het voelt veilig om mijn kinderen er in te vervoeren.

Het bevestigen van de stoel in de auto is heel eenvoudig. Je klikt de RodiFix AirProtect zo in de isofix. Vervolgens doe ik bij mijn zoontje de gordel om zijn middel en over zijn benen. Net zoals bij volwassenen. Klik en klaar!

maxi cosi peuterautostoel

Ik merk echt aan mijn zoontje dat hij het fijn vindt dat hij in een grotere autostoel mag. Alsof hij er aan toe was. Hij heeft meer ruimte en kan ook onderweg makkelijk speelgoed pakken van de bank naast zich, doordat deze stoel minder hoog zit. Los van het praktische is het voor hem ook weer een stap in het grote worden. In januari wordt hij vier jaar, om zich heen ziet hij vriendjes al naar de basisschool gaan. Dat mag hij straks ook. Groot en stoer! Daarbij hoort een nieuwe grote fiets en een kinderautostoel, natuurlijk.

 

 

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Autostoel maxicosi RodiFix airprotect
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *