Naar de kapper

Begin dit jaar schreef ik een blog over het goede voornemen om meer aandacht aan mezelf te besteden; vaker naar de kapper, schoonheidsspecialist etc.

What's on mama's mind cattierNou ik houd mij goed aan mijn voornemen hoor. Ik kan trots zijn op mezelf. Ik ben zomaar, alwéér, naar de kapper geweest. Deze keer om high lights te zetten. Ik kreeg wel weer zin in de zomer en de zon. Dat gevoel kun je ook bij de kapper krijgen, haha.

Plannen

Naar de kapper gaan is voor mij, tegenwoordig, toch wel anders dan hoe dat voorheen ging. Het vergt wat planning. Ik kan niet zomaar even naar de kapper gaan als ik zin heb (en de kapper plek heeft), maar ik moet het doen op een moment dat ik vrij heb, zonder dat de kinderen thuis zijn.

Een vrije dag opnemen van mijn werk werd het, wanneer de kinderen naar het kinderdagverblijf zijn. Dus twee weken van te voren een vrije dag aangevraagd. Een dag om meteen even flink aan te rommelen in huis, vond ik. Er zijn namelijk altijd wel dingen waar je normaal niet aan toe komt in huis. Kleding uitzoeken in de kledingkasten van de kinderen, maar ook in die van mijzelf, bijvoorbeeld.

Vooruitkijkend naar deze dag zag ik het voor me als een dag waarin ik heel veel zou kunnen doen. Heerlijk hoor, wakker worden en weten dat je even lekker een dagje voor jezelf hebt. Vroeg op, want de What's on mama's mind lindanieuws koffiekinderen moeten we op tijd naar het kinderdagverblijf. Anders is het fruithapje al voorbij, dat willen ze niet missen natuurlijk. En de rest van de dag lekker aanrommelen.

De kinderen sliepen heerlijk uit voor hun doen, volgens mij werden ze rond kwart voor acht pas wakker, dat is uniek. Dus ook mazzel voor mij, dat ze mij dat extra uurtje slaap ook gunde. Nog even een filmpje op de iPad kijken in bed, bij mama en toen aan het ontbijt. Kleren aan, tandenpoetsen, schoenen aan, jas aan en op de fiets. Inmiddels was het al wel 9:00 uur, dat is laat. Gelukkig nog wel op tijd voor het fruithapje. Toen ging ik natuurlijk weer snel naar huis, uitgebreid douchen en een kopje koffie.

Afspraak vergeten

Om 10:00 uur had ik een andere afspraak. Dus ik moest mij vervolgens nog haasten ook. Op de fiets naar de stad. Daarna nog even een rondje door de stad langs wat winkels. ‘s Middags wilde ik naar de kapper, maar ik realiseerde mij ineens dat ik helemaal geen afspraak had gemaakt. Een beetje dom natuurlijk, want dat was de hele essentie van mijn vrije dag. Waarom, heb ik dat nou niet gedaan? Snel belde ik de kapper, zouden ze wel plek hebben?

Gelukkig, hadden ze nog plek om 14:00 uur, dus kon ik mooi nog even thuis wat opruimen en daarna naar de kapper. Kijk, dat is wel wat anders dan hoe het normaal ging. Want, doordat ik nu op een doordeweekse dag vrij had genomen, had de kapper ook wel spontaan een plekje vrij. Toen ik nog geen kinderen had ging ik meestal op een donderdagavond of zaterdag naar de kapper en dan was er vaak geen last-minute plekje vrij voor het zetten van highlights of iets dergelijks. Dat was vandaag geen probleem gelukkig.

Bij de kapper zat natuurlijk tegenover mij een andere moeder, waarschijnlijk met hetzelfde plan. Ook met dezelfde mooie zilverkleurige folies in haar haren gevouwen, te wachten tot haar nieuwe lokken zichtbaar zouden zijn.

Ik ben heel blij met mijn zomerse haarcoupe!

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *