Naar het strand met een baby

What's on mama's mind - naif zonnebrand swaddleOns kleine mannetje is nu 4,5 maand oud. Tijd voor zijn eerste vakantie vinden we, want als hij straks zes maanden is gaan we met de auto naar Italië. Een hele onderneming, waarvoor we nu even gaan oefenen. Een weekend naar Zeeuws Vlaanderen wordt het. Gezellig bij opa en oma op bezoek in het vakantiehuis. Met een lange reis van 3 uur om er te komen.

We kregen het met zijn tweeën al voor elkaar om de auto goed vol te laden, maar ongelooflijk wat je nu allemaal meezeult. En dat voor drie dagen. Op internet zijn er wel wat vakantiechecklists te vinden. Al weet ik zeker dat je je auto dan nog voller laadt dan dat je al zou doen. Toch zijn ze handig.

Naast voeding en diverse outfits mag de babyfoon niet ontbreken, want wij zaten geregeld even in de tuin terwijl hij binnen sliep. Daarnaast is een draagzak op het strand ook een echte aanrader. Want met je kinderwagen door het mulle zand, nee dat lijkt me niet echt comfortabel.

Het is een zonnig weekend. Daar hebben we mazzel mee. Dus op naar het strand. Hugo bij papa in de draagzak, petje op en ingesmeerd met factor 50. Parasol, speelkleed, speeltjes en voeding mee, aan alles is gedacht.

We installeren ons op het strand. Voor ons zoontje leggen we het speelkleed klaar. Lekker spelen op zo’n zachte ondergrond. Dat moet toch extra aangenaam zijn.

Hij is sinds een tijdje actief aan het rollen geslagen. Maar de dubbele rol die hij direct maakt wanneer wij hem op zijn rug op het speelkleed leggen, die heeft hij ons nog niet eerder getoond. Van zijn rug op zijn buik, op zijn rug… Ja, misschien hadden we het zand onder het speelkleed wat moeten egaliseren… Weer op zijn buik. Oh nee.. hop, daar gaat hij. Met zijn gezichtje recht in het zand. Die arme knul. Zijn eerste kennismaking met het strand is face down. Zijn neusje, ogen en mond één en al zand. Snel een beetje afvegen, een snik en een traan erbij. Maar met een wandeling naar de zee bij oma op de arm is het al gauw goed. De bikkel.

Gelukkig heeft opa een goed idee. Hij graaft een zitje uit in het zand. In het zitje het speelkleed met daarop ons mannetje en aan de parasol hangt zijn speelgoed hond. Zodat hij lekker kan spelen. Als een koning op zijn troon ligt hij vervolgens op het strand. Lekker met zijn gezichtje ver van het zand af.

Thuis aangekomen mag hij natuurlijk lekker in bad. Want dat zand overal, dat kriebelt behoorlijk.

Vakantiechecklist – Oei ik groei

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *