Campingbedje

What's on mama's mind - zonnebrandWij gingen dit jaar op vakantie, kamperen, met een baby van 5 maanden oud, in Italië. Wat neem je dan mee? Nou, mijn advies: een lekker comfortabel campingbedje voor je kleintje.

We hebben een stacaravan gehuurd via Eurocamp. Voor ons de eerste keer, na vele jaren van hotels, appartementen en agriturismo’s. Op een camping verblijven leek ons leuk, maar het echte back to basic met de toiletrol over de camping is aan ons nu niet echt besteed. Twee slaapkamers, een keuken, een badkamer met toilet, een woonkamer met airco en een ruime veranda. Bij de boeking konden we zelfs een kinderbedje reserveren. Naast een bedje, kreeg je ook nog eens kosteloos een badje en een aankleedkussen ter beschikking. Daar wilden we zeker gebruik van maken. Ook kon je linnen reserveren. Dat is verwend worden op vakantie; time to relax.

Met de auto een lange rit. Op de heenreis hadden we een tussenstop in een heel pittoresk hotelletje op de grens van Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Zo’n hotel met een houtenafwerking en geraniums op de balkons en een idyllisch uitzicht op de Weissensee. Zie je het voor je? Anton aus Tirol en Heidi huppelen door het berglandschap en jij onderuit gezakt op het balkon met een Aperol Spritz in je ene hand en in je andere een vork met een Schnitzel eraan.

Een ruime hotelkamer konden we betrekken waar een kinderbedje klaar stond. Helaas was dit bedje niet een van meest recente aankopen van het hotel geweest. Aan de zijkant en onderkant was het bedje gescheurd. Waardoor de kleine man waarschijnlijk ergens met zijn arm op de grond, met zijn schouder onder het matras en met zijn gezicht in het gaas zou eindigen. Wij pakken ons eigen bedje wel even uit de auto. Het hotel met fantastisch uitzicht een echte aanrader, maar een tip; neem wel je eigen bedje mee.

In Italië gearriveerd mogen we een vrijwel nieuwe stacaravan ons thuis noemen. Ook hier staat het bedje klaar. Ditmaal een in zeer goede staat verkerend campingbedje, mogelijk even nieuw als de stacaravan. Zeker geschikt voor elk kindje. Toch besluiten we ons eigen bedje op te zetten. Simpelweg omdat we een iets dikke matrasje hebben en het matrasje hoger kunnen zetten, dan hoeven we niet zo te bukken. Waarom een bedje reserveren als je toch je eigen bed op zet? Tsja, wisten wij veel dat we dat zo makkelijk zouden vinden.

Op de terugweg hebben we dan ook geen campingbedje gereserveerd. Enkel doorgegeven dat we een campingbedje mee brachten. Grote kans dat je dan een iets ruimere kamer krijgt, waar je het bedje kunt plaatsen. En zo geschiedde het.

Ben jij van plan een campingbedje aan te schaffen? Dan kan ik de Nuna Sena echt aanbevelen. Wij hebben hem beide aan onze ouders cadeau gedaan, voor als de kleine komt logeren. Hij is ideaal, want door de omvang is hij ook echt geschikt als box, maar super handig met inklappen; klein en snel in- en uitelkaar. Er is overigens ook een mini variant beschikbaar. Maar een campingbedje bij Eurocamp reserveren is ook zeker aan te raden.

Eurocamp camping in Porto Garibaldi
Hotel heenreis Bergruh Fuessen
Bedje kopen?

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *