Traphekje installeren

Een traphekje is vrij essentieel als je in een huis woont met een trap en een baby hebt die begint met kruipen of wanneer je dreumes aan de wandel gaat. Zodra je kindje kan kruipen of lopen, kan het overal komen waar hij of zij wil. Je wilt natuurlijk niet dat hij of zij van de trap valt. Daarom is een traphekje een must in elk huis met kleine kinderen.

dreumes op de trap met traphekje

Er zijn veel verschillende traphekjes waar je uit kunt kiezen. De meeste traphekjes dien je vast te schroeven in de zijkanten van de trap of in de muur. Dat is natuurlijk bij veel huizen verschillend, maar op elke trap is wel een traphekje te bevestigen. Soms is het echter wat lastiger, kies er echter wel voor om een traphekje vast te schroeven en niet te plakken. De reden hiervoor is, dat dat simpelweg de stevigste manier is. Er zijn ook hekjes die je vast kunt klemmen, maar bijna altijd moet je schroeven. Soms zit alleen de bovenkant en de onderkant van het hekje vast geschroefd, maar soms ook het hele hekje. Op hoe meer punten een traphekje vastzit hoe steviger het is en dus ook veiliger.

Een openklaphekje

Als je veel ruimte hebt op je overloop is een openklaphekje een prima oplossing. Heb je echter een smalle ruimte, dan is het voor jezelf best onhandig om het hekje open en dicht te doen, zonder dat je daar steeds ruimte voor moet maken of je in allerlei rare posities moet wurmen.

Klemhekje

Een hekje dat je kan vastklemmen tussen de muren is ideaal. Een voorbeeld is Hauck open en stop hekje. Ik heb ze zelf nooit gezien en weet ook niet of de klemmen elk gewicht tegen kunnen houden. Ik kan mij voorstellen dat klemmen enkel blijven zitten als je muur of deurpost kaarsrecht is, want anders kun je het niet strak genoeg klemmen, vermoed ik.

Oprolbaar traphekje

Wij hebben een oprolbaarhekje als traphekje gekozen. Het mooie van het hekje is dat deze in de houder verdwijnt (oprolt) als je hem niet gebruikt. Dat vind ik mooier dan een hekje dat er altijd zit, het scheelt ook qua ruimte. Als je het hekje even niet nodig hebt zit deze mooi opgerold. Dit hekje zit vastgeschroefd in de palen aan de bovenkant van de trap. Dit was heel makkelijk, ondanks dat onze trap niet heel recht is.

Traphekje oprolbaar aan trap

Hekjes met plakstrips

Een hekje die je kunt vast plakken met plakstrips is onveilig. Als jouw kind met zijn hele gewicht op het hekje gaat hangen, dan kan dit loskomen. Kinderen doen dat, op een moment dat jij niet oplet proberen ze er tegen aan te leunen, overheen te klimmen of botsen ze er met een loopauto tegenaan. Misschien lopen ze een keer slaapdronken richting de trap in plaats van de wc. Het is niet veilig om enkel met plakstrips een traphekje te bevestigen. Ondanks dat het aantrekkelijk lijkt dat je niet hoeft te boren of schroeven. Een paar kleine gaatjes van een traphekje heb je zo weer dicht en het is veel veiliger.

Klussen als je kinderen krijgt

Er komt het een en ander bij kijken wanneer je een baby krijgt. Dus ook zaken als een traphekje installeren. Je kan maar beter goed voorbereid zijn. Meteen ook een leuk kerstcadeau voor de aanstaande mama op papa een Combiset van Makita. En natuurlijk een mooi traphekje.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *