Nageltjes knippen van baby


imageIk vind dat zoiets spannends: nageltjes knippen van een klein baby’tje. Sowieso mag je natuurlijk de eerste zes weken de nageltjes nog niet knippen, maar wel vijlen of afbijten. Sommigen adviseren zelfs de eerste 12 weken niet te knippen.

Dat je niet mag knippen heeft meerdere redenen. Zo maak je door het knippen de randjes alleen maar scherper, waardoor ze zich zeer kan doen. Ze heb die armpjes immers nog niet goed onder controle. Ze spartelt soms zo met die handjes in haar gezichtje.

Daarnaast kan door het knippen een nageltje scheuren en gaan ingroeien. Dit kan dan weer gaan ontsteken.

Ook loop je met knippen natuurlijk het risico om in zo’n klein vingertje te knippen.

Oeps, in de vinger of teen geknipt? Dan heb ik daarvoor een tip: doe er geen pleister om. Als je kleintje de vinger met pleister in haar mond stopt kan ze er in stikken. Stelp liever het bloeden met een gaasje. Mij is het gelukkig nog nooit gebeurd, dat ik mis knipte, maar het overkomt je zo maar. Vooral na het douchen of een badje, als de nageltjes zachter zijn, gebeurt het gauw.

Afbijten heb ik nooit geprobeerd. En het vijlen vind ik ook moeilijk, doordat de nageltjes nog zo zacht zijn en de vingertjes nog zo klein is het moeilijk om goed te vijlen. Het is zeg maar niet helemaal mijn ding, dat gepriegel aan die zachte handjes.

Toch moet ik er wat mee doen, ze worden veel te lang en ze krabt zich er soms mee. Op haar neusje staat een rood streepje van haar nageltje. Dus ik heb een poging tot knippen gewaagd. Ik had tijd en geduld. Heel voorzichtig kon ik ze knippen. Het ging gelukkig goed.

What's on mama's mind manicure setje BabypleinVan Babyplein kreeg ik al een hele tijd geleden dit handige manicuresetje cadeau. De nageltjes van je kleintje verzorg je met een speciale babyschaar en babyvijl.

Heeft je kleintje zwarte randjes onder de nageltjes? Dan kun je dat het beste in badje schoonweken.  Of je maakt het voorzichtig schoon met het puntje van de vijl. Het lijkt soms net of ze in de zandbak heeft gespeeld. Maar dat is gewoon van stof en kleding.

Mijn meisje heeft weer korte nageltjes en ze ging gisteren in bad, geen zwarte randjes meer dus. Ze ziet er weer uit als een prinsesje!

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Nageltjes knippen van baby

  Sabine Hensens

  (13 december 2015 - 18:08)

  Wat een ramp he…..Die kleine ukke pukke handjes met mini scherpe nageltjes. Hier heb ik het nog steeds niet onder de knie (14 weken is onze man nu)

  Auke

  (11 december 2015 - 09:05)

  Onze kleine heeft vaker z’n nageltjes loshangen. Als gescheurd al. Ideaal. Scheur of bijt ik het laatste stukje er zo af. Blijft mooi kort zo. Vijlen vind ik ook niks. Moet zeggen dat ik eraf bijten dus ook wel doe, maar wel alleen als er al een stukje los zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *