Dit heb jij nodig als aanstaande moeder

Je zwangere buik lijkt met de dag dikker te worden. Dit betekent dat je kleine wondertje niet lang meer zal wachten om deze prachtige bewoonde wereld te betreden. Met zo’n klein nieuw bewonertje in huis, heb je nog wel het één en ander voor te bereiden. Hoog tijd om te beginnen met een lijstje. Wat zijn nu echte moeder musthaves die jij goed kunt gebruiken? Lees hier de tips van Ilse.

What's on mama's mind - 39 weken zwanger1

De juiste verzorging

Een baby’tje is nog zeer kwetsbaar en heeft een gevoelig huidje, met name in de eerste paar weken. Daarom is het belangrijk dat je de juiste producten in huis haalt om je kleintje zo goed mogelijk te verzorgen:

 • Huidproducten: we zijn allemaal dol op Zwitsal en je ziet het overal in terug: in douchegel, in wasmiddel, op tassen en zelfs op telefoonhoesjes. Naast de heerlijke zachte geur, zijn de producten van Zwitsal ook parfumvrij. In de eerste paar weken is het voornamelijk van belang om parfumvrije producten aan te schaffen, zodat het huidje van je baby zo min mogelijk wordt geprikkeld. Hierna kun je voorzichtig proberen hoe het huidje reageert op verzorgingsproducten met parfum. Raakt het huidje snel geïrriteerd? Dan kun je beter bij parfumvrije producten blijven.
 • Verzachtende billendoekjes: aangezien je kleintje straks zonder twijfel een flinke poepmachine wordt, is het verstandig om van tevoren alvast goed de verzorging op orde te hebben. Verzorg de billetjes van de baby met parfumvrije billendoekjes en het liefst met doekjes die zo min mogelijk ingrediënten bevatten (op advies van de Consumentenbond).
 • Warme kruikjes: baby’s zijn dol op warmte en mogen daarom altijd in de watten worden gelegd. Doe dit met behulp van warmwaterkruiken en kruikzakken. Leg de kruik bijvoorbeeld in de wieg voordat de baby gaat slapen, zodat de wieg alvast opgewarmd is en leg ‘m nadat je kleintje in de wieg ligt aan het voeteneind. Zo blijf je kleine druifje lekker warm.

Handige hulpjes bij het voeden

De opvangslab

Het voeden van je kleine druif met de welbekende Olvarit potjes, is een heerlijke bezigheid. Lekker pruttelen, spetteren en knoeien, het hoort er allemaal bij. Daarom kun je het beste maar vast de grootste slab ter wereld te kopen zou je denken. Maar er is iets veel beters: tegenwoordig zijn er slabbetjes met een opvangbakje: het Bibetta Slabbetje. Ideaal voor de knoeimomentjes van jouw kleine druif. Naast de kleding van je kleine spruit, is het ook een aanrader om zelf de nodige voorbereidingen te treffen op deze knoeipartijtjes. Schaf een mooi schort aan en bescherm je kostbare telefoon voor de zekerheid met een iPhone X hoesje.

Voedingskussen

Wanneer je van plan bent om borstvoeding te geven, is het ideaal om een voedingskussen aan te schaffen. Dit kussen helpt je bij het voeden, doordat het een ondersteuning biedt aan je arm. Ook tijdens de nachten in de laatste weken van je zwangerschap, komt zo’n voedingskussen goed van pas. Het kussen helpt je met het aannemen van een prettige houding, waardoor je gemakkelijk in slaap komt. Aangezien je kleine opdondertje straks heel wat uurtjes slaap gaat innemen, kun je het beste maar vast een extra voorraadje energie opsparen.

What's on mama's mind stokke flexibath

Melkvlekken

Zoogcompressen en voedingsbh’s zijn ook absolute musthaves voor aanstaande moeders. Aangezien het rondlopen met melkvlekken op kleding vast niet op je planning staat, helpen deze producten je bij het voorkomen hiervan. Schaf er dus maar vast een flink voorraadje van aan!

Op pad met je kleintje

Je ziet jezelf al lopen in een lekker zonnetje met de kinderwagen aan de hand. Een heerlijk ontspannen idee. Met de volgende gadgets worden deze wandeltochten nog leuker:

 • Luiertas: the magix box waar je alles in kwijt kunt. Van luiers, speentjes, melk tot je portemonnee, selfie stick en oplader, alles past erin. Let erop dat je voor jezelf een handige indeling maakt, zodat je jouw eigen spullen gescheiden houdt van die van je kleintje.
 • Hoes voor over de kinderwagen: ben je net lekker een stukje aan het wandelen, begint het te spetteren. Om te voorkomen dat je kleine druif natgeregend wordt, is een beschermhoes voor de kinderwagen niet overbodig.
 • Speen: waar zou je kind zijn zonder speen? De speen sust heel wat huilbuitjes, zorgt voor prachtige dromen en is ook gewoon heerlijk om op te sabbelen. Aangezien een speen gemakkelijk vies wordt in een luiertas, komt een speenhoesje goed van pas.

Wat zijn de musthaves voor moeders die jij zou aanbevelen?

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Dit heb jij nodig als aanstaande moeder

  Henrieke

  (20 september 2017 - 11:54)

  Ik was je hele stukje al doorgelezen en dacht dat ik aan de meeste dingen wel gedacht had. Maar de speenhoes, die komt erbij op het lijstje. 🙂

   mamasmind

   (21 september 2017 - 11:33)

   Haha 🙂 heel handig, maar ook weleens kwijt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *