Oefenen voor school in de zomervakantie of thuis

In de schoolvakantie bezig zijn met school, dat is toch niet leuk? Of juist wel. Sommige kinderen kunnen wel wat extra aandacht aan bepaalde lesstof gebruiken en andere kinderen hebben behoefte aan wat uitdaging, ook in de vakanties. Ik heb twee leuke items waarmee je thuis kan oefenen met rekenen.

Ik oefen de tafels van vermenigvuldiging op muziek en de placemat met breuken, om te oefenen. Natuurlijk kan je dit meenemen op vakantie of actief in de vakantie oefenen als het nodig is. Maar wanneer je thuis schildert op een placemat waar meteen ook de breuken staan uitgelegd, kan je kind af en toe even wat aandacht er aan besteden, zonder dat het actief wordt aangeboden. Het boekje ik oefen de tafels van vermenigvuldiging kan ook mee als leuk “vakantie doeboek” voor kinderen rond 7 a 8 jaar.

Placemat met Breuken of andere lesstof

placemat oefenen

Wij hebben behalve “breuken” of ook het placemat met de tafels thuis liggen in de knutselhoek. Het dient daarmee meteen twee taken. Een het is superhandig en fijn om een placemat op je tafel te hebben liggen als je kinderen gaan knutselen, tekenen of schilderen. Dit voorkomt dat je hele tafel onder komt te zitten, overigens sluit het niet volledig uit dat je tafel niet onder komt te zitten. Uiteindelijk heeft een placemat maar een klein oppervlakte is mijn ervaring met jonge kinderen en knutselen, haha. Daarnaast is de informatie op het placemat erg nuttig om wat lesstof onder de aandacht te brengen. Zo vang je twee vliegen in een klap.

Ik oefen de tafels op muziek

tafels oefenen op muziek

Ik oefen de tafels op muziek is een leuk en leerzaam doeboek waarbij kinderen met het boek en via een smartphone of tablet tafels kunnen oefenen. Dit kan je zingend doen, dankzij de QR code die je scant. Een leuke manier voor kinderen die van muziek houden, het is een speelse manier om de tafels te oefenen. Je kan via de QR code op het boek 10 vrolijk gezongen liedjes luisteren en nazingen plus sommetjes oefenen. Een heel vrolijke oplossing om tussendoor wat aandacht te besteden aan de tafels. Tafels leren is rijtjes stampen, het is de ultieme vorm van automatiseren en dat doe je over het algemeen door het heel veel te oefenen. Ook op vakantie!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *