Recepten met Egmont Honey: honing en appel

Niet alleen beren zijn gek op honing. Mijn kinderen en ik ook. Daarom deel ik graag een paar favoriete recepten en maaltijden waar een (klein beetje) honing het verschil kan maken. Omdat wij een grote appelboom in de achtertuin hebben, die heel veel appel heeft gegeven de afgelopen weken. Heb ik veel appels in huis. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet weet welk appelras onze boom heeft. Ik weet wel dat ze erg zuur zijn, dus ik vind ze met name geschikt om te verwerken in appeltaart, appelflappen of andere warme gerechten met appel, waar juist het zure weer erg lekker bij is. De recepten maak ik met Egmont Honey, uit Nieuw-Zeeland.

egmont honey

Ontbijt: Yoghurt met granola en warme appeltjes

Ik ben geen brood ontbijter, al geniet ik van de croissantjes in Zuid-Frankrijk bij het ontbijt als we op vakantie zijn. Op een normale dag ontbijt ik met Yoghurt en muesli of granola. Ik kies meestal voor Sojayoghurt of Griekse Yoghurt. Dat maakt voor het recept niet uit, dus kies vooral yoghurt uit die jij lekker vindt (liefst zonder toegevoegde smaak, zoals vanille).

Ingrediënten voor 1 persoon:
1 appel
1 el Egmont honing
1 handje granola of muesli of cruesli
1 kommetje Yoghurt
Een snuf kaneel
Boter om in te bakken (klein blokje)

appels

Bereiden van Yoghurt met Granola en warme appeltjes met honing

Appeltjes bakken:

Stap 1: Snijd de appel in kleine stukjes, ik laat zelf de schil er altijd omheen, maar als je daar niet van houdt, dan mag de schil er af.
Stap 2: In een koekenpan verwarm je een beetje boter, strooi de plakjes of stukjes appel erin en schep er een eetlepel honing overheen.
De appels bak je op laag vuur een paar minuutjes tot de de honing gaat karamelliseren over de appel.
Stap 3: Vul een kommetje met yoghurt: strooi de granola of muesli of cruesli over de Yoghurt in het kommetje en doe daar de warme appeltjes bovenop. Een snufje kaneel erbij en eetsmakelijk!

Een heerlijk ontbijt.

Cake met appel en honing

Ben jij iemand die graag een plakje cake bij de koffie of thee heeft? Ik wel hoor en gezien de grote hoeveelheid appels die wij hebben, dankzij onze boom, is appelcake nu erg populair. Het is heel simpel om te maken en je kan het zo makkelijk maken als je wilt. We hoeven ook niet altijd super veel werk er aan te hebben of mega culinair te doen; met een kant-en-klaar cakebeslag kun je ook een lekkere cake maken. Heb je voldoende tijd, dan maak je het cakebeslag gewoon zelf, volgens jouw favoriete recept.

Cake me appel en honing:
Volg het recept voor cake.
Voeg op het eind in het beslag in stukjes gesneden appel toe. Bak de cake op de juiste baktijd en temperatuur in de oven, zoals in het recept van de cake omschreven. Als de cake klaar is haal je deze uit de over en maak je een achttal gaatjes. Hierin lepel je wat honing over de cake. Een deel zal in de gaatjes gaan en een deel blijft op de cake. Het werkte het beste met een beetje vloeibare honing. Heel kort verwarmen in een pan kan hierbij helpen. Als je dat doet, zorg dat je het heel kort doet en het snel over de cake heen schenkt. Laat het niet aanbranden, dan wordt het bitter.

Een tweede optie is dat je de appeltjes met honing in de pan bakt, net als bij het ontbijt hierboven:
Stap 1: Snijd de appel in kleine stukjes, ik laat zelf de schil er altijd omheen, maar als je daar niet van houdt, dan mag de schil er af.
Stap 2: In een koekenpan verwarm je een beetje boter, strooi de plakjes of stukjes appel erin en schep er een eetlepel honing overheen.
De appels bak je op laag vuur een paar minuutjes tot de de honing gaat karamelliseren over de appel.

Schep dit vervolgens door de cake VOORDAT je de cake gaat bakken.

Over Egmont Honey

egmont honey zuivere honing

Egmont Honey begon bescheiden. Een bijenkorf lijkt misschien een ongewoon cadeau, maar voor Toby Annabell, een toegewijd natuurbeschermer, was het perfect. Geschonken door zijn zoon James in 2008, leidde deze bijenkorf tot een passie voor authentieke Manuka honing en een bloeiend familiebedrijf. Inmiddels zorgen ze voor 4000 bijenkorven, verspreid over het Taranaki platteland met uitzicht op de imposante Egmont berg. James en zijn ruim 40 medewerkers exporteren nu naar meer dan 20 landen wereldwijd en voorzien merken van pure Nieuw-Zeelandse honing. Egmont Honey maakt haar weg naar de Benelux en kiest het in food en lifestyle gespecialiseerde Pitch Communicatie & PR als lokale partner voor promotionele activiteiten. Meer weten over de ‘buzz’ rond Nieuw-Zeeland Egmont’s Manuka Honey, bezoek dan egmonthoney.co.uk.

‘In case you forgot ‘: Manuka honing draagt bij aan de verlichting van een pijnlijke keel en symptomen zoals hoesten. Daarnaast is het niet alleen goed voor interne gezondheidsklachten maar draagt ook bij aan een snelle heling van wonden op de huid. Dit is zeker niet het enige waar je deze honing voor kunt gebruiken. Denk je nu dat er een heel lang verhaal komt over hoe je van Manuka honing een heerlijke aftersun kunt maken? Dan is dit niet het geval, het is namelijk heel simpel: breng Manuka honing aan op de verbrande huid en aanschouw de wonderen die het met zich meebrengt!

Waar is deze honing te koop?

Egmont Honey is zowel in de winkels als online verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Je hebt hierbij de keuze uit drie verschillende soorten honing; de Manuka Honey MGO 100+ (500g, €84,99), de Manuka Honey MGO 250+ (500g, €114,99) en de Manuka Honey MGO 450+ (250g, €99,99) (500g, €169,99).

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *