Regenboogtaart en honden en konijnen cupcakes maken

In deze maand vol feest moet er natuurlijk ook wel weer over taart en cake geschreven worden. Samen met kinderen bakken is een ideale bezigheid als het buiten regent. Het liefst wel iets wat niet te ingewikkeld is. Daarom heb ik een heel simpel recept voor een kwarktaart dat eruit ziet als een prachtige regenboogtaart, maar ook een recept voor eenhoorn cupcakes of cakejes met hartjes en andere mooie versieringen.

Regenboogtaart

Regenboog kwarktaart
Regenboogkwarktaart

Welk meisje is er nou niet gek op regenbogen en eenhoorns? Ik ken er in elk geval één die er helemaal weg van is. Maar we hebben ook een stoere jongen in huis, die met veel plezier deze regenboog kwarktaart maakt. Ik doe het graag met ze, want het is heel eenvoudig en snel te maken. Het recept plaatste ik al eens op de blog: regenboogtaart met kwark.

Wat het zo makkelijk maakt is dat je het recept kan volgen op de verpakking van de kwarktaart, je hoeft enkel kleurstoffen aan te schaffen. Zo’n pakketje met 3 kleuren (want je gaat mengen) en vervolgens verdeel je het resultaat van de kwarktaartmix over verschillende bakjes.

Kleuren maken voor Regenboog kwarktaart

Meestal maak ik vijf kleuren, soms zes. Ik geef vervolgens mijn kinderen de kleurstoffen en de bakjes en tips om te mengen. Inmiddels weten zij (4 en 5 jaar) heel goed hoe ze bepaalde kleuren moeten mengen. Heel stereotiep kiest mijn dochter altijd voor roze en paars en mijn zoontje voor groen en blauw om te maken. Meestal doe ik dan geel en/of oranje erbij. Het is ook best leerzaam; kleuren mengen. Ze zien inmiddels ook dat als ze meer geel dan blauw gebruiken bij het mengen van die twee kleuren, het lichter groen wordt, dan wanneer er meer blauw wordt gebruikt. Of dat ze verschillende tinten van een kleur kunnen maken; lichtpaars, donkerpaars, zachtroze, oranje, zalmroze, et cetera. Een kind kan de was doen.

Superleuk om te maken met je kinderen. Leuk om je goed te oriënteren op kwalitatieve patisserie benodigdheden als je gek ben op bakken.

Cupcakes maken

Cupcakes maken met kleine kinderen is een creatieve bezigheid. Als je kinderen kleien met bijvoorbeeld Play-Doh leuk vinden, dan vinden ze het vast ook leuk om met rolfondant. Ik pakte zelfs gewoon de Play-Doh vormpjes van mijn kinderen om cupcakes te maken met versiering. Uiteraard niet vergeten om even goed de klei er af te wassen en ook na het gebruik weer grondig te reinigen.

cupcake met versiering

Van Play-Doh heb ik een pizzamaker, dat is een hele kleiset waar je allerlei pizza’s mee kan maken en versieren, van klei natuurlijk. Er zitten bijvoorbeeld hartjes op, maar ook hondjes en konijnen. Ook heb ik vormpjes van een eenhoorn. Zo maak je een afdruk van rolfondant (een pakje koop je in de supermarkt of online) in plaats van klei. Waarna je die op je cupcake legt. Je kunt gewoon een pak cupcakemix en rolfondant kopen, het recept van de cupcakemix volg je en het fondant klei je zelf tot de mooiste vormpjes.

De cupcakes maak je volgens het recept op de verpakking. De rolfondant doe je er pas op als de cupcakes klaar zijn en afgekoeld. Dus niet mee in de oven doen!

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
regenboogtaart en cupcakes
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *