Diksap van lief! lifestyle

Wat krijgt jouw kleintje te drinken? Houd jij het bij water, thee en melk? Of geef je ook diksap? Water of (lauwe) thee zonder suiker is een gezond drankje voor je baby of peuter. Veel kleintjes krijgen ook zo nu en dan een beetje diksap, smullen! Voor die kleintjes (en ouders) is er nu iets nieuws.

Fruit & Kruid Siropen
Het vrolijke merk lief! lifestyle introduceert deze zomer de Fruit & Kruid Siropen voor slurp- en drinkplezier. Het diksap van lief! bevat 100% natuurlijke ingrediënten en 0%  toegevoegde suikers voor baby’s en peuters vanaf 6 maanden. Verkrijgbaar in de lekkere smaakjes: Appel & Kamille en Vlierbloesem & Blauwe bes.

What's on mama's mind diksapDe lief! Fruit & Kruit Siropen (0,5L) zijn vanaf deze week te vinden in het babyschap van de Jumbo en Kruidvat voor €2,99. De siropen zijn verpakt in een authentieke glazen fles met een typische lief! twist. Super leuk dus.

Diksap en suiker?
Hier krijgt ons zoontje van 2,5 jaar af en toe diksap en dan een klein beetje met veel water. Hij is geen grote drinker en vooral als het erg warm is krijgt hij lekker een keer een glaasje sap of we maken er ijsjes mee (water en diksap). Wij doen wel voorzichtig aan met zoete dingen. Dit doen we mede omdat onze man geen goede tandenpoetser is. Althans hij heeft er een hekel aan. We moeten elke avond heel erg ons best doen om zijn tanden goed te schrobben. Dan dus ook maar extra opletten met alles wat zoet is. Daarnaast vindt hij water en thee ook gewoon hartstikke lekker. Die kleintjes hebben tevens niet veel behoefte aan suikers. Daar probeer ik ook altijd op te letten. Hoe zit het met diksap? 0% toegevoegde suikers, is toch geen suiker? Zonder toegevoegde suikers betekent dat de zoete smaak vaak uit vruchtensap of vruchtenconcentraat komt. Dat is dus eigenlijk ook suiker.

De suiker komt bij die drankjes meestal van vruchtensap of vruchtenconcentraat. Er staat dan bijvoorbeeld ‘uit geconcentreerd appelsap’. Geconcentreerd appelsap lijkt misschien gezonder, maar het is dus ook suiker.

Gezonder alternatief van lief!
lief! lifestyle is op zoek gegaan naar een gezonder alternatief voor de huidige suikerbommetjes (pakjes drinken) in het sap- en siroopschap en een fruitige variatie op water. “Er wordt steeds meer gefocust op voldoende drinken, maar met zo min mogelijk suikers”, aldus diëtistes van het consultatiebureau. Daarom heeft lief! gekozen voor siropen die laag zijn in suikers en geen kleur-, geur-, zoet- en smaakstoffen bevatten, zodat kleine rakkers onbeperkt kunnen genieten van de verfrissende smaken.

Hoeveel suiker er in het diksap van lief! zit weet ik niet. Ze lijken mij erg lekker en leuk om te proberen en ik houd mij altijd maar aan niet TE veel dan is het goed. Als je je kleintje ook niet te veel aan “zoet” went, dan zijn ze ook met een klein beetje heel tevreden!

Mama’s Moment
Later deze zomer volgt lief! lifestyle met de vernieuwende Mama Sappen: Mama’s Moment. Een What's on mama's mind foliumzuur in drinkeninnovatie in het schap voor mommy’s en mommy’s to be, maar ook voor de actieve vrouw. Tijdens de zwangerschap en vooral tijdens het geven van borstvoeding aan de allerkleinsten is het belangrijk dat mama’s voldoende vocht binnenkrijgen, maar ook de juiste voedingsstoffen. lief! lifestyle ontwikkelt speciaal voor deze moeders en moeders in spé Mama’s Moment in de smaak Sinaasappel & Passie en Aardbei & Limoen met het superstofje foliumzuur dat de ontwikkeling en groei van de baby bevordert.

Mama’s Moment (0,5L) kost van €1,59 en is later deze zomer te koop. Voor meer informatie: www.lief-food.nl.

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *