Review: KidZcity in Utrecht

Kim van Smeerdijk bezocht voor ons KidZcityin Utrecht. In deze blog vertelt ze over haar bezoek in de zomervakantie aan KidZcity in Utrecht samen met haar dochter en een vriendinnetje. KidZcitywordt omschreven als het leukste indoor speelparadijs van de Randstad. Ze hebben uitdagende, stoere, spannende en vrolijke attracties voor kinderen tot en met 11 jaar. Daar wilde Kim zeker wel naartoe deze zomervakantie die in het teken staat van hun nieuwbouwhuis en geen vakantie.

indoor-kidzcity

Zomervakantie 2021

Onze zomervakantie is een uitdaging dit jaar. Wij kregen namelijk net voor de bouwvakvakantie de sleutel van ons nieuwbouw huis. Iets waar wij al heel lang naar uitkeken, maar wel betekent dat we moeten klussen, verven en meer in plaats van op vakantie gaan. Dat is voor Nikita (5 jaar) allesbehalve leuk en daar voel ik mij wel schuldig om. We zijn wel veel vrij maar zijn er niet echt voor haar. Ook al weet ze dat het even moet en voor een goed doel is knaagt het wel aan mij. Ik geef haar liever ook een leuke zomer. Ik heb om die reden een kleine bucketlist gemaakt met 10 leuke dingen om samen te doen. Zodat ze toch het gevoel heeft een leuke vakantie met ons gehad te hebben.

1. Bioscoop
2. Dierentuin
3. Tipi tent huren
4. Filmavond
5. Bowlen
6. Dagje strand of zwembad
7. Bootje huren
8. Bezoek Orchideeënhoeve
9. Dagje Amsterdam, of een andere stad
10. Bezoek KidZcity in Utrecht

KidZcity in Utrecht

KidZcity bestaat sinds 1999 en zit in een oude fabriekshal in Utrecht. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en je kunt er gratis parkeren.

5000 m2 om te klimmen in het kasteel, klauteren in het grote funhouse met obstakels, vliegen in de ballonnenmolen, scheuren in de botsauto’s, door de jungle met de trein, met kanonnen schieten in de Timekeeper, punten scoren in de Lasergame, paardrijden in de carrousel, je eigen vis tot leven laten komen in ViZcity, te veel keuze!

kidzCity.nl
draaimolen kidzcity

Bij nummer 10, KidZcity in Utrecht, zijn wij eind juli geweest. KidZcity in Utrecht is een groot indoor speelparadijs voor kinderen tot 11 jaar. Behalve de klimdoolhoven en glijbanen vind je er ook botsautootjes, een carrousel, treintje, een hele hoge glijbaan met matjes, lasergame gedeelte en nog veel meer. Er is een gedeelte voor peuters en een bouwhoek waar ook langs de wand nog spelletjes hangen. De keus is reuze.

Wat is KidZcity?

  • 5.000 m2 oppervlakte
  • Indoor attractiepark
  • Mix van 12 attracties en speeltoestellen
  • Alle attracties inclusief
  • Ook voor de allerkleinsten
  • 6 dagen per week open
  • Centrale ligging in Utrecht
  • Op drukke dagen regelmatig live entertainment

Toegangsprijs KidZcity Utrecht

Kinderen tot en met 2 jaar: gratis
Kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen: € 13,00
Parkeren: gratis

Kermisattracties en klimtoestellen

botsauto kidzcity

Wij hebben een heel leuke dag gehad in het indoor attractiepark KidZcity Utrecht. Natuurlijk ben je zelf vooral aan het kijken hoe je kind zich vermaakt, maar daar kan je dan van genieten. Het glijbanen klimkasteel was voor ons meisje niks, veel te spannend. Die glijbanen vond ze allemaal te steil en durfde er niet vanaf. Daarentegen vond ze de glijbaan met matje wel leuk, snap jij haar nog?! Gelukkig, maar want zo heeft ze heerlijk kunnen glijden. En dat ze iets niet leuk vond, dat mocht de pret niet drukken er was genoeg speelplezier voor haar en haar vriendinnetje. Plus punten zijn dan ook zeker de variatie aan speeltoestellen, er is ontzettend veel te doen. Op 5000 m2 oppervlakte valt heel wat te beleven voor jonge kinderen. Als ik het moet omschrijven dan is het een mix van kermisattracties met klimtoestellen.

Wat vonden we er minder leuk? De nadelen, die zijn verwaarloosbaar, maar ik benoem ze toch, want er is altijd ruimte voor verbetering. De wifi deed het namelijk net niet toen wij er waren. Dat vond mama dan wel jammer, want zelf ga je niet klimmen en glijden. Bleek er net die dag een storing te zijn horen we achteraf. Wel vind ik dat ze in het restaurant iets meer gezond eten mogen aanbieden. De tijd van het voornamelijk aanbieden van patat en tosti zou toch wel voorbij moeten zijn inmiddels, ook al weet ik dat veel ouders en kinderen er nog altijd graag voor kiezen. Wel staan ze in KidZcity toe dat je zelf wat te eten of te drinken meeneemt, dat is natuurlijk wel fijn, want zo kan je zelf de gezonde keuze maken.

KidZcity geeft overigens ook aan dat ze in het verleden gezonde alternatieven hadden, maar dat dit niet of slecht verkocht. Ze boden zelfs gratis appels aan, maar die bleven liggen. Voor de kinderen met een glutenallergie zijn er ook versnaperingen te verkrijgen; de glutenvrije frietjes worden strikt apart gebakken van de snacks en de frietsaus kan ook gewoon genuttigd worden. Een softijsje kan in een plastic bakje (ipv op een hoorntje) en ze hebben speciaal raketjes voor de kids met een glutenallergie. Ze hebben zelfs glutenvrije poffertjes in huis voor de kinderen die geen frietjes lusten, dus wat dat betreft hebben ze goede opties.

Een heerlijk dagje uit!

Mijn dochter Nikita heeft een super dag gehad en als zij blij is ben ik dat ook. Prijs technisch vind ik ze aan de hoge kant. Vanaf 3 jaar betaal je 13 euro voor zowel het kind als de ouders, terwijl je eigenlijk als begeleider vooral mee bent voor je kind. Dat vind ik wel aan de forse kant dus, al is het parkeren wel weer gratis. Wat het totaalbedrag niet heel hoog maakt.

Mijn tips: gezonde maaltijden of broodjes misschien toch nog een keer heroverwegen en misschien een tarief voor de begeleiders.

We hebben een heel fijn uitstapje gehad en vonden het heerlijk om onze dag door te brengen in KidZcity Utrecht. Een echt dagje weg en er is genoeg te doen voor jonge kinderen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *