Review: Strijkemblemen Xenos

We schrijven regelmatig over kidsfashion, maar hoe leuk is het als de kidsfashion ook door jezelf nog mooier te maken is? Ik kreeg een hele doos vol strijkemblemen en twee leuke spijkerpakjes voor mijn kinderen toegestuurd. Ik ging aan de bak het strijken van de patches van de Xenos op de outfits.

Strijkemblemen

Strijkemblemen aanbrengen is eigenlijk heel simpel. Ik had het nog nooit gedaan, want eigenlijk bestempel ik mij zelf niet echt als handig met kleding. Kledingnaaien, breien, haken, dat soort zaken doe ik nooit. Het lijkt mij wel hartstikke leuk om te kunnen. De omschrijving was heel simpel. Dus ik volg de de stappen. Ik liet de strijkbout opwarmen en legde de emblemen op het kledingstuk. Goed aandrukken met het strijkijzer. Als je merkt dat ze toch loslaten dan heb ik als tip gekregen om ze alsnog met naald en draad een klein beetje vast te zetten. Een steekje op twee plekken bijvoorbeeld.

strijkapose xenos

Hoe ga je te werk?

Zorg dat de ondergrond (de strijkplank) goed vlak is op de plek waar je het kledingstuk neerlegt. Je legt daarop het embleem. Zorg dat het embleem niet gevouwen is of scheef ligt. De onderkant is de lijmkant (just checking).
Zet het strijkijzer zo heet mogelijk als dat het kledingstuk kan hebben (dat staat in het label). Let op, zorg dat de stoomfunctie uitstaat.
Het beste kun je nog een theedoek over het embleem leggen, maar let op dat je dan niet per ongeluk weet het embleem verschuift. Duw zo’n 18 seconden op de plek en zo hard mogelijk. Houd de strijkbout stil als je dat doet. Laat hem afkoelen.
Vervolgens kun je de randen vastnaaien voor wat extra stevigheid.

Patches indiaan

De set met drie indiaan strijkemblemen vind ik het leukste, dus die bevestigde ik op de spijkerjurk van mijn dochtertje. De kosten zijn ook zeer acceptabel, slechts € 1,49 voor deze drie emblemen. De patches kosten allemaal om en nabij dat bedrag. Shop ze hier ook bij de Xenos.

strijkemblemen xenos

Geweldig leuk om zelf een outfit op te leuken. Dit was een simpel overgooiertje van de H&M, maar die nu dankzij de emblemen, vind ik, een heel andere look heeft gekregen. Wij zijn enthousiast.

Heb jij ook patches van Xenos? Deel ze met #strijkapose op social media.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *