Wat als zelfs je rolgordijnen vies zijn?

Kinderen zijn gek op spelen, met bijna alles, maar soms lijkt het wel of ze het liefst rommel maken. Tekenen is leuker op de muur dan op papier, verf staat mooi op de muur en wist je dat je met appelstroop heel goed kan tekenen?

What's on mama's mind knutselen

Gordijnen maken de sfeer in de kinderkamer

Op de kinderkamers hangen bij ons heel mooie kleurrijke gordijnen. Heel erg verrassend, maar de gordijnen op mijn dochters kamertje zijn roze (oudroze) en op die van mijn zoontje zijn blauw (groenblauw). De gordijnen hebben we uitgezocht bij de de muren van mijn de kinderen. We hadden namelijk als eerste de oudroze muurverf van mijn dochtertje uitgezocht en hoopten dat we die kleur exact in een gordijn konden vinden. Dat dat ook nog is gelukt is natuurlijk wel erg leuk. Voor mijn zoontje wilden we een kleur die ook terugkwam in het robotjes behang dat op zijn kamertje hangt. Ook daar zijn we goed in geslaagd, hoewel daar wel voldoende kleuren zaten om een goede match te kunnen maken.

We wilden gordijnen die zoveel mogelijk een verduisterende werking hadden. Dit omdat hun kamertjes op het zuiden liggen. Er schijnt behoorlijk wat zon op de ramen dus zo op deze zomerse dagen wil je niet dat ze om half vijf al naast je bed staan. Geen garanties overigens dat dat met verduisterende gordijnen niet gebeurt, haha. Helaas viel de verduisterende werking wel tegen. We hebben toen getwijfeld om de gordijnen nog extra te laten voeren of voor rolgordijnen te gaan. We kozen het laatste.

What's on mama's mind kinderbed

Krassen en vlekken in je interieur

De rolgordijnen zijn wit. Net als de muren in de kamer. Na anderhalf jaar zijn de meeste muren in ons huis nog erg wit. Een enkeling heeft wel wat gemerkt van rondvliegend speelgoed of andere “ongelukjes” op de muur. Denk aan een mooie grijze kras van een tandenborstel die langs de muur is gesleept. Rolgordijnen kunnen echter ook heel goed vies worden van buitenspeelhandjes en modderige vingertjes. Hoe krijg je die dan weer schoon?

Ik heb ontdekt dat je bij sommige rolgordijnen (check wel even of het kan bij die van jou, haha) de stof van de rol of buis kan halen. Je zou het doek dan echt in een badje kunnen weken. Maar met een spons en lauwwater kom je een heel eind. Als het echt wat vettig is, dan helpt het wel om een klein beetje afwasmiddel op een spons te doen en te poetsen. Hard wrijven is niet nodig.

Whats on mamas mind kinderkamer 5

De muren hebben bij ons wel weer een likje verf nodig. Soms zie je een mooie bruine handafdruk op de muur, bij ons is dat vooral bij de trap. Vaak krijg je het er wel met een doek met lauwwater af, maar soms moet je het maar accepteren als een extra stukje kunst aan de muur.

Gelukkig kan je bijna alles weer schoon krijgen, maar eigenlijk mag er best wel een beetje geleefd worden in huis toch. De eerste vlekken in een nieuwbouwhuis doen even pijn, maar ach, zo lang er maar plezier is!

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *