SES Creative Bubble tennis

Af en toe worden wij verwend met cadeautjes, om uit te proberen. Laten we net bezig zijn met de zomerspullen uit de kast halen. Want, wat gaat er mee op vakantie en waar spelen we deze zomer mee buiten? Hier werd de bubble tennis van Ses creative uitgeprobeerd.

SES Bubble Tennis

Bubble Tennis wat is het?

Bubble tennis is een spelletje dat je makkelijk in je eentje, maar ook samen kunt doen. Het is de bedoeling dat je bellen blaast en de bellen houd je hoog met een tennisracketje. Er zit een klein racketje bij, het lijkt eigenlijk een beetje op een tafeltennis batje. In elk geval de vorm en het formaat. Het is echter heel licht en zacht. Verder zit er bellenblaas, een bakje en een blaaspijpje in de doos.

Hoe werkt bubble tennis?

In het plasticbakje doe je een bodempje met bellenblaas (een flesje met bellenblaas is erbij in begrepen). Je hoeft maar een kleine bodem te doen, voor een heel hoop bellen. Dus giet niet meteen het bakje vol, want dan is de kans alleen maar groter dat het omvalt en dan ben je het kwijt.
Vervolgens dompel je de brede kant van het pijpje in het bakje met sop. Niet te hard bewegen, want dan gaat het schuimen. Je blaast door het gele pijpje een grote bel, tot hij een cm of negen is. Ze zeggen “blazen tot je de grote van een tennisbal hebt geblazen”. Dat vergt natuurlijk wel even wat oefening. Rustig blazen en een lange adem. Dan beweeg je zachtjes met het pijpje tot de bel er af valt. Op het moment dat de bel loskomt vang je hem in een opwaartse beweging met het batje op en tik je hem meteen omhoog. Je gaat dus hooghouden met de bellen, op een batje.

SES Bubble Tennis batje

Vanaf welke leeftijd is bubble tennis?

Mijn zoontje is drie jaar, op de doos staat vanaf vijf jaar. Mijn zoontje heeft eerst gezien hoe ik het deed. Vervolgens deed hij het na. Het echt hooghouden is best lastig, bij mij was de ervaring dat de bellen snel knapten, dus je moet waarschijnlijk even de techniek onder de knie krijgen. Echter, maakte het mijn zoontje helemaal niks uit dat ze kapot gingen. Hij had reuze veel plezier en de bellen werden mooi en groot. Hij heeft het in zijn eentje zitten spelen en heeft heel veel lol gehad. Dus vanaf drie jaar kan je het al met veel plezier doen. Leuk voor op vakantie om mee te nemen. Het neemt weinig plek in beslag en je maakt zo zelf nieuwe sop van afwasmiddel.

SES Bubble Tennis

Hoe maak je goede bellenblaas zelf?

Dat ben ik gaan googlen en gaan uitproberen. Hier vond ik een recept bij knutselidee.nl.

Vul een glas voor 3/4 met warm water
Doe er een flinke scheut afwasmiddel bij (neutraal, geen citroen ofzo), een flinke scheut zodat het glas zo goed als vol komt.
En doe er 3 a 4 theelepel glycerine bij (hier krijg je enorme vlekken van in je kleding, koop je bij een drogist).

Laat het een paar uur staan en klaar ben je.

Bubble tennis koop je bijvoorbeeld bij Bol.com voor € 8,95

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *