Review: Shoesme schoenen met flexibele zool

What's on mama's mind shoesmeAls je peuter eenmaal echt aan de wandel is merk je pas echt hoe snel die voetjes groeien. Wij zitten alweer in maat 23. Mijn zoontje is alweer toe aan een nieuw paar schoenen van Shoesme, wederom met een flexibele zool.

Shoesme kinderschoenen met flexibele zool najaarscollectie

Onze kleine man heeft al heel wat schoenen versleten in zijn korte leventje. Nou ja, versleten, dat eigenlijk niet. Hij draagt ze een paar maandjes, dan zien ze er nog als nieuw uit, maar dan passen ze simpelweg niet meer. Wat hij wel echt heeft versleten zijn z’n sandalen. Het is zoveel mooi weer geweest dit voorjaar en de zomer, dat hij niks anders deed dan op sandalen lopen. Sandalenweer noemde ik het als het weer eens zo warm was.

Leren Shoesme schoentjes

Inmiddels is het weer, helaas, een klein beetje omgeslagen. Afgelopen weekend was het zelfs herfstachtig. We hadden de jassen en lange broeken weer aan en de sandalen bleven thuis. We hebben zelfs een winterjas gekocht. Die zal ik binnenkort eens op de foto zetten, zeker de moeite waard. Zijn nieuwste aanwinsten voor zijn voeten zijn ook nu weer van Shoesme. Mooie leren najaarschoenen. Afgelopen winter begon hij met lopen, ook op Shoesme schoentjes.

Flexzolen

Wat ik erg fijn vind aan de schoenen van Shoesme is dat ze goed zijn voor de voeten van je kleintje. What's on mama's mind - veterschoen shoesme wintercollectie 2015Daar besteed ik graag aandacht aan. Ze hebben speciale flexzolen, hierdoor worden de voetjes beter afgewikkeld tijdens het lopen en de schoenen hebben een hele goede demping.

Hij heeft er deze dagen al veel plezier van gehad. Inmiddels met 20 maanden zit hij nu in schoenmaat 23. Soms draagt hij nog schoentjes maat 22, maar het kan nog maar net. Ik haal regelmatig even de zolen uit de schoenen van mijn kleintje. Die houd ik dan onder zijn voet, als hij staat, dan kan ik goed zien of ze nog passen. Het gaat zo snel met dat groeien van die voeten, dat je het haast vergeet te checken.

What's on mama's mind - shoesme

Hoe merk je dat schoenen van je peuter te klein zijn?

Wat je je namelijk moet realiseren is dat je kleintje het niet aangeeft als zijn schoenen te klein zijn. Kindjes hebben een hele hoge pijngrens en lopen gerust op te kleine schoenen. Dat is uiteraard niet goed voor de voetjes en het is ook niet fijn als schoenen niet prettig zitten. Dus dat moet je als ouder goed controleren. Waar je allemaal wel niet op moet letten he?

Thuis laat ik mijn kleintje veel op zijn blote voeten lopen. Ik heb thuis ook altijd mijn schoenen uit. Op zijn sokken is het vaak erg glad, dus als het warm genoeg is, lekker op blote voetjes.

Op de nieuwe flexzolen van Shoesme

Vandaag is de kleine man op zijn nieuwe schoenen naar het kinderdagverblijf. Ik koos voor schoenen met veters, ondanks dat klittenband eigenlijk makkelijker is. Maar ik vind het zo mooi met veters!

Wil je de schoentjes ook? Bekijk dan gauw de najaarscollectie van Shoesme hier:
Voor de jongens.
Voor de meisjes.

De schoentjes uit de review hebben wij gekregen van Shoesme.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *