Slapen als een baby op Facebook

What's on mama's mind slapen als een babyHet boek en facebook-pagina die helpen om samen met jouw baby een nieuw ritme te vinden “Slapen als een baby” door Sylvie Zuidam.

Ik heb er al meerdere blogs over geschreven. Doordat ik zelf een kleintje heb van 5 maanden (nou ja, over 2 dagen) weet ik hoe het is als je een ritme moet gaan vinden. Hoe het voelt als je kleintje niet makkelijk zelf in slaap valt. Hoe moe je bent als je niet goed slaapt. Daarom wil ik het boek en de Facebook-pagina nog eens onder de aandacht brengen. Hopelijk heb jij er ook profijt van, samen met je baby.

Inbakeren
Doordat wij zijn gaan inbakeren, ook al was het maar een paar weken, zijn wij in een heel mooi ritme gekomen. We gebruikten de Pacco inbakerdoek. Deze mogen ze namelijk ook op het kinderdagverblijf gebruiken. Ik vond het namelijk wel fijn als het ook op het kinderdagverblijf kon worden doorgezet.
Ik heb nu een heerlijk tevreden, makkelijk slapend, meisje. Altijd vrolijk, altijd uitgeslapen. We konden niet lang doorgaan doordat ze al met drie maanden en één week vrolijk rollend over de vloer ging. Inbakeren en rollen gaan niet samen. Voor meer informatie over inbakeren met de paccodoek verwijs ik je naar de website www.inbakeren.nl.

What's on mama's mind - draagdoek tricot slen babylonia
Draagdoek Babylonia

iPad en draagdoek
Het inbakeren gaf haar de rust om zelfstandig in slaap te vallen. Nu kan ik haar wegleggen in een slaapzakje, zonder dat ze huilt. Ze gaat uit zichzelf lekker slapen. Ik vind dat zo knap, soms kletst ze nog even wat, maar dan legt ze haar handjes op haar gezichtje en valt in slaap. Als ze slaapt liggen haar armpjes naast haar gezichtje.

Het is ook heel fijn dat dit nu zo makkelijk gaat. Vooral als je nog een stuiterbal van twee jaar hebt rondlopen, die heel wat aandacht nodig heeft. Het is niet makkelijk om dan lang bezig te zijn met je baby’tje.  Al vind je daar ook wel een oplossing voor. Soms zetten we meneertje eventjes op de bank met de iPad. Niet iets waar ik een groot voorstander van ben, maar het maakt het wel makkelijk om even op je andere kleintje te richten.

Maar het was niet vanaf het begin af aan zo makkelijk. Ze huilde vaak als ik haar in bed legde en viel eigenlijk alleen in slaap als ze bovenop mij lag. De eerste paar weken vond ik dat allemaal wel prima, maar er komt een tijd dat je zelf ook weer wat wilt kunnen ondernemen. De draagdoek is een oplossing, maar ook aan het bedje moet je kleintje wennen. Dat is bij ons gelukt!

Slapen als een baby
Naast het inbakeren heb ik veel hulp gehad aan het boek Slapen als een baby. Maar ik adviseer je ook de facebook pagina van Slapen als een baby te volgen. Het is een 365-dagen project, waar je elke dag een nieuwe babytip krijgt. Met leuke fotootjes erbij.

Het boek bestel je voor € 15,95 op: www.slapenalseenbaby.nl
Volg de Facebook-pagina, voor elke dag een nieuwe babytip!

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *