“Slapen als een baby”


What's on mama's mind slapen als een babyMijn kleintje had in het begin moeite met in slaap vallen. Dat lukte hem zelf niet zo goed. Dankzij mijn broer en schoonzus maakte ik kennis met de inbakerdoeken van Pacco, ontwikkeld door Sylvie Zuidam.

De inbakerdoeken hebben zowel mijn zoontje als mijn neefje veel rust gegeven en ons daarmee ook. Al iets meer dan een jaar heb ik regelmatig contact met Sylvie. Ze heeft mij vaak persoonlijk advies gegeven bij vragen over het slaapgedrag van mijn kleintje. Op mijn blog zijn al een paar winacties en reviews van Pacco slaapzakken geweest. Nu staat ook een mooie winactie voor de PurFlo slaapzak online.  

En nu? Nou, nu schreef Sylvie een boek: “slapen als een baby. Het boek wordt 1 oktober gepubliceerd, maar je kunt hem alvast bestellen en dan betaal je GEEN verzendkosten. Goede deal toch? Volg het boek ook op facebook, je krijgt namelijk 365 dagen lang, elke dag een gratis babytip: Slapen als een baby op Facebook.

O, ja er “staat” ook iets van mij in het boek, ben benieuwd of jullie het ontdekken.
What's on mama's mind - slapen als een babyOver het boek: Slapen als een baby:
Waar komt de Engelse uitdrukking ‘Slapen als een baby’ vandaan? Een baby wordt immers om de paar uur wakker? Toegegeven, sommige baby’s kunnen heerlijk ontspannen slapen, maar ze doen het niet allemaal én altijd.

Als je nog geen kinderen hebt, denk je: ‘Baby’s slapen veel, vallen vanzelf in slaap, hebben veel slaap nodig, slapen overal, worden wakker als ze honger hebben en slapen na een paar maanden door.’ Als je baby er is, heb je gedachten als: ‘Doe ik het goed? Krijgt hij wel genoeg? Waarom huilt hij nu?’

De meest gestelde vragen aan babyouders gaan over slapen. Als je baby veel slaapt of als je baby snel doorslaapt, doe je het goed als ouders, lijkt een veelvoorkomende gedachte.

Over de werkelijkheid praten we niet graag. Over hoe het voelt als je baby ’s nachts meerdere keren wakker wordt en voeding of troost nodig heeft. Of over hoe het voelt als je baby overdag moe is, maar niet kan slapen. En over hoe het voelt om continu bezig te zijn met je baby.

Hoe dat voelt, daar kan niemand je op voorbereiden.
Het is normaal babygedrag.
En toch ga je van alles proberen.
En toch komt iedereen met oplossingen.

Als je baby zijn buikje vol en een schone luier heeft, en als hij moe is, maar toch niet kan slapen, wanneer heeft hij dan weer honger? Als jouw baby onrustig is, ga je uiteindelijk op de klok leven. Je leeft van voeding naar voeding omdat dat je enige houvast is. Voeden. En de klok. Overleven. Iedereen zegt immers dat het na drie maanden vanzelf beter wordt. Dus…

Geen dus. Je kunt veel meer doen! Voor je baby én voor jezelf. Wat? Dat lees je in het boek.”

Pre-orderactie: Bestel het boek voor 1 oktober a.s. en je betaalt geen verzendkosten!
De eerste druk verschijnt in oktober 2015. Je bestelling wordt zo snel mogelijk verstuurd. Uiteraard word je op de hoogte gehouden.

Bestel het boek hier voor 1 oktober 2015 voor € 15,95 inclusief verzending.

Informatie en foto’s zijn van Sylvie Zuidam.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *