Slapen als een baby

Niet alle baby’s slapen als een baby. Waar die uitdrukking vandaan komt hadden ze denk ik geen baby. Mijn zoontje ook, hij had in het begin moeite met in slaap vallen. Dat lukte hem zelf niet zo goed. Dankzij mijn broer en schoonzus maakte ik kennis met de inbakerdoeken van Pacco, ontwikkeld door Sylvie Zuidam. Dat was een uitkomst. Na de geboorte van mijn dochtertje maakte ik kennis met het boek Slapen als een baby, ook van Sylvie Zuidam.

Sylvie Zuidam en mama’s mind

Ik schreef onderstaand artikel, bijna 5 jaar geleden, in 2015, inmiddels is het 23 maart 2020 en staat de wereld op zijn kop. In jouw omgeving worden wellicht baby’s geboren, maar kraamvisite zit er dankzij het Coronavirus op moment niet in. Een raambezoek in plaats van een kraambezoek wordt het, social distancing is het woord van 2020 en handvatten voor structuur en planningen voor kinderen wordt naarstig naar gegooglet. Nog meer dan afgelopen jaren worden de kernbegrippen van Sylvie’s boek Slapen als een baby; rust, reinheid en regelmaat, belangrijk gevonen.

Sylvie de schrijfster van het boek: Slapen als een baby heeft daarom een speciaal aanbod voor je: Verstuur een boek en ga niet op bezoek, lees hieronder meer. En wie een Pacco doek koopt krijgt het boek Slapen als een baby gratis. Met de kortingscode BOEK2020 (lees hieronder meer).

Verstuur het boek Slapen als een baby

What's on mama's mind - slapen als een baby

Worden er in jouw familie- of vriendenkring baby’s geboren, maar kun je niet op bezoek? Stuur ze het boek Slapen als een baby. Ze stuurt het boek rechtstreeks naar de nieuwe moeder en als je wilt, stuurt ze zelf een kaartje mee. Tijdens het bestelproces kun je een persoonlijke boodschap invullen.

Gratis verstuurd, je betaalt alleen het boek. Slapen als een baby kost €15,95

Inbakerdoek Pacco

Een inbakerdoek is een doek waarin je je kleintje inwikkelt, zodat hij of zij zichzelf niet meer kan wakker houden met slaande armpjes, maar ook bescherming voelt. In de baarmoeder zat jouw kleintje veilig met de buik om zich heen. Maar na de geboorte kan al die ruimte wat veel zijn en vinden ze het soms moeilijk om de rust te vinden.

Pacco inbakerdoek
Pacco inbakerdoek

De inbakerdoeken hebben zowel mijn zoontje als mijn neefje veel rust gegeven en ons daarmee ook. Al iets meer dan een jaar heb ik regelmatig contact met Sylvie Zuidam. Sylvie Zuidam is begonnen met Pacco. Deze inbakerdoek is de enige inbakerdoek die door het consultatiebureau wordt geadviseerd, aangezien deze getest en veilig bevonden is.

Wanneer ga je een kindje inbakeren?

  • In slaap vallen bij vermoeidheid
  • Beter en langer slapen en dus minder huilen.
  • Beter slapen dus minder last van krampjes
  • Beter slapen dus minder last van reflux
  • Veilig en geborgen te voelen

Op de blog van Pacco lees je meer over inbakeren bij baby’s en vanaf wanneer je je baby kan gaan inbakeren. Het is niet alleen voor huilbaby’s, maar ook baby’s die moeite hebben met slapen.

Sylvie heeft mij vaak persoonlijk advies gegeven bij vragen over het slaapgedrag van mijn kleintje.

Gratis boek t.w.v. € 15,95

Rust bewaren met kleine kinderen, altijd al lastig. Nu helemaal. Pacco wil je daarbij helpen. Wie een Pacco doek koopt, krijgt t/m 31 maart 2020 het boek Slapen als een baby cadeau!

Een tip voor wiens baby een grotere maat doek nodig heeft. Of aan afbouwen toe is. Of misschien wil je iemand een Pacco doek cadeau geven?

Hoe maak je gebruik van deze aanbieding?
Heel simpel:

  1. Bestel een Pacco doek naar keuze.
  2. Bestel ook het boek Slapen als een baby.
  3. Bij kortingscode vul je in: BOEK2020

Dan wordt het bedrag van 15,95 in webshop van Pacco automatisch in mindering gebracht.

Slapen als een baby

Op 1 oktober 2015 publiceerde Sylvie haar eigen boek “Slapen als een baby”. Volg het boek ook op facebook, je krijgt namelijk 365 dagen lang, elke dag een gratis babytip: Slapen als een baby op Facebook. O, ja er “staat” ook iets van mij in het boek, ben benieuwd of jullie het ontdekken.

Babybuik, zwanger van een meisje

Over het boek: Slapen als een baby:

Waar komt de Engelse uitdrukking ‘Slapen als een baby’ vandaan? Een baby wordt immers om de paar uur wakker? Toegegeven, sommige baby’s kunnen heerlijk ontspannen slapen, maar ze doen het niet allemaal én altijd.

Als je nog geen kinderen hebt, denk je: ‘Baby’s slapen veel, vallen vanzelf in slaap, hebben veel slaap nodig, slapen overal, worden wakker als ze honger hebben en slapen na een paar maanden door.’ Als je baby er is, heb je gedachten als: ‘Doe ik het goed? Krijgt hij wel genoeg? Waarom huilt hij nu?’

Slapen als een baby derde druk
Slapen als een baby

De meest gestelde vragen aan babyouders gaan over slapen. Als je baby veel slaapt of als je baby snel doorslaapt, doe je het goed als ouders, lijkt een veelvoorkomende gedachte.

Over de werkelijkheid praten we niet graag. Over hoe het voelt als je baby ’s nachts meerdere keren wakker wordt en voeding of troost nodig heeft. Of over hoe het voelt als je baby overdag moe is, maar niet kan slapen. En over hoe het voelt om continu bezig te zijn met je baby.

Hoe dat voelt, daar kan niemand je op voorbereiden.
Het is normaal babygedrag.
En toch ga je van alles proberen.
En toch komt iedereen met oplossingen.

Als je baby zijn buikje vol en een schone luier heeft, en als hij moe is, maar toch niet kan slapen, wanneer heeft hij dan weer honger? Als jouw baby onrustig is, ga je uiteindelijk op de klok leven. Je leeft van voeding naar voeding omdat dat je enige houvast is. Voeden. En de klok. Overleven. Iedereen zegt immers dat het na drie maanden vanzelf beter wordt. Dus…

Geen dus. Je kunt veel meer doen! Voor je baby én voor jezelf. Wat? Dat lees je in het boek.”

Wat vinden wij van het boek

Slapen als een baby

In 2015 schreef ik het volgende over het boek.

Het boek past precies bij de fase waarin wij nu zitten: ouders met een jong baby’tje. Mijn dochtertje is negen weken en we zoeken nog naar het juiste slaapritme voor haar. Wat doe je als ze niet in haar bedje wil slapen, wel of niet inbakeren? Het boek leert je goed naar je kleintje te kijken in plaats van naar de klok, zo begrijp je veel beter wat je kleintje echt nodig heeft. Heeft ze wel “alweer” honger, is ze niet “gewoon” moe? Leer door naar je kleintje te kijken te signaleren waar de behoefte aan is. In het boek krijg je hier handvatten voor.

Rust, ritme, regelmaat en reinheid

Doordat mijn zoontje naar het kinderdagverblijf gaat en zijn vaste slaaptijden en natuurlijk aandacht nodig heeft, moet ons dochtertje zich soms een beetje aanpassen. Terwijl wij die 3 R-en juist zo hoog in het vaandel hebben staan; rust, ritme en regelmaat of was het reinheid? Nou die ook: 4 R-en voor ons . Zij wil met name op ons slapen en ik heb haar daardoor de hele dag in de draagdoek. Ligt ze net een keer in haar bedje te slapen, moet mijn zoontje weggebracht worden. Wat doe ik nu, wachten of haar uit bed halen? Als het echt na 9:00 uur wordt, dan moet ik wel weg. Ik bel naar het kinderdagverblijf dat zoonlief wat later komt, gelukkig is het meestal geen probleem.

Nu zou ik wel wat vaker even wat tijd voor mezelf willen, in plaats van de hele dag mijn dochtertje op mijn arm of in de draagdoek, ook al is het het heerlijkst wat je je kunt voorstellen, dat kleine meiske, warm en lief…

Al is het maar een slaapje op een dag. Hoe ga ik het aanpakken? Dat is een van de vragen die bij ons speelden, maar ook: hoe zit het ook alweer met de krampjes en veilig slapen? Het boek geeft veel praktische tips waar je als ouder mee uit de voeten kunt. Misschien weet je al een heleboel van wat er geschreven is, maar was je het even vergeten: opfriscursusje. Zelfs wanneer je al een, twee of misschien zes kinderen hebt, heb je wat aan dit boek, is mijn mening. Elk kleintje is uniek.

Handige tips uit het boek van Sylvie Zuidam

Een hele fijne en praktische tip vond ik het vertellen aan je kleintje wat je gaat doen of aan het doen bent. Daarmee vertraag je wat je doet en dat is fijn voor je kleintje, die kan het zo wat beter aan. Die tip pas ik elke dag toe, het werkt!

Het boek leest makkelijk. Het is erg vlot geschreven, ik las het tijdens het geven van de borstvoeding, dus dat zegt wel wat over hoe makkelijk leesbaar het is, haha.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *