Tips voor de aankoop van een goede vriezer

Een vriezer kan niet ontbreken in je keuken, vooral niet bij gezinnen waar er soms wel meer dan een brood per dag doorheen gaat. Onze vriezer ligt volg met brood en natuurlijk ijsjes. Twee jaar geleden hebben wij een nieuwe keuken uitgezocht, waarbij het voor ons essentieel was dat er een grotere vriezer in zou zitten dan in de keuken die we destijds hadden. Het brood paste er simpelweg niet meer in toen onze kinderen steeds meer brood mee naar school gingen nemen. Het formaat was echter niet het enige waarop je let bij de aankoop van een vriezer. Hieronder nog meer tips voor de aankoop van een vriezer, waar moet je op letten als je een nieuwe vriezer koopt?

ISENVI heeft samen met Soenil een tri-ply RVS pannenlijn

Formaat van de vriezer

Ik gaf al aan dat het formaat van de vriezer een van de zoekcriteria was die voor ons van belang was. Toen ik studeerde had ik genoeg aan een klein tafelmodel koelkast met slechts een vriesvak. Volgens mij bewaarde ik daar niet meer in dan wat waterijsjes. Inmiddels een aantal huizen verder hebben en twee jonge kinderen die behoorlijk wat eten hebben we andere criteria waar we op letten bij de aankoop van een nieuwe keuken. Wij wilden minimaal 4 lades in de vriezer, zodat we genoeg brood kwijt konden, maar ook nog ruimte hebben voor ander eten. Meer dan dat hoefde van ons ook niet.
Bedenk dus goed bij de aanschaf van een keuken welk formaat vriezer bij jouw huishouden past. Kun je vooruit met een tafelmodel vriezer, bijvoorbeeld als je met zijn tweeën bent? Of heb je aan een vrieskist of grote vriezer nog amper genoeg? Qua formaat is er heel veel mogelijk, van een simpel enkelvoudig vriesvak tot een diepvries voor horeca, want dan heb je natuurlijk nog veel meer ruimte nodig dan met een gezin.

Energieklasse A+++

Wat ik zelf ook heel belangrijk vind bij de aankoop van elektrische producten is de energieklasse; hoe zuinig is je vriezer. Belangrijk voor je energierekening maar ook voor het milieu. Ik vind het een fijn idee als mijn huis zo duurzaam mogelijk is, denk aan zonnepanelen en een warmtepomp. De energieklassen van vriezers worden aangeduid met een A label, hoe meer plussen er achter hoe zuiniger: A+++ is het zuinigst. Een zuinigere vriezer is beter voor het milieu en je energierekening. Het kan wel zo zijn dat de zuinigere vriezer in aanschaf duurder is, maar uiteindelijk bespaar je dit op je energierekening in de loop van de tijd uit. Daarnaast is het fijn om bewuste keuzes te maken, ook al is dat soms duurder.

Geluid van een vriezer

Dit is misschien niet iets waar je meteen aan hebt gedacht om op te letten. Maar vriezers kunnen best wel veel geluid produceren. Heb je een openkeuken, dan is het zeker verstandig om te letten op het aan decibel dat de vriezer produceert, voordat je last krijgt van geluidsoverlast van je keukenapparaten. Bij een openkeuken zit je vaak ’s avonds in een ruimte in de buurt van je keuken. Een plek waar je de vriezer kan horen wanneer je bijvoorbeeld tv kijkt of aan tafel zit. Dit kan heel storend werken. Ga dan voor een stille vriezer met zo min mogelijk decibel. Dat geldt overigens ook voor je vaatwasser. Een vaatwasser die heel veel herrie maakt kan misschien wel schone border opleveren, maar die wil je niet horen tijdens een goed gesprek.

Combinatie koelkast met vriezer

In plaats van een losse koelkast en vriezer kopen, kun je ook een combinatiekoelkast met vriezer kopen; een koelvriescombi. Een koelkast met vriezer is niet alleen verkrijgbaar als een tafelmodelkoelkast met een klein vriesvak. Je hebt de combinaties ook als een koelkast (hoogmodel) met vriezer (laagmodel) op elkaar; koel-vriescombinatie. In dat geval heb je meestal een hoge keukenkast met daarin onder een vriezer en boven een koelkast, vaak is de vriezer dan wat kleiner dan de koelkast maar je hebt ze ook waarbij ze even groot zijn.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *