Traktatie kinderdagverblijf

Hieper de piep hoera!! Ja hoor, vandaag is de grote dag! Ik laat je zien wat er werd getrakteerd op het kinderdagverblijf. We wilden een gezonde traktatie, maar natuurlijk wel lekker en leuk. Daarnaast lees je mee hoe je zelf makkelijk popcorn maakt.

Trakteren op het kinderdagverblijf

Een verjaardag houdt in feest en bij feestjes hoort trakteren. Nou mocht onze grote dame gisteren al trakteren op het kinderdagverblijf. Ik vind het zelf altijd leuk om iets vrolijk voor de kinderen mee te nemen, iets lekkers en iets leuks. Vorig jaar trakteerde mijn zoontje een racebaan (gemaakt van zwart papier met witte strepen) met daarop een tractie raceautootje en een doosje rozijntjes. Daar werd toen nog zoveel mee gespeeld dat ik nu ook graag iets wilde geven waarmee ze nog wilde spelen.

Traktatie Paperhouse popcorn bootjes

Paperhouse maakte voor mij prachtige konijnen, bij Flying Tiger kocht ik bootjes voor in bad. De konijntjes plakte ik met een plakbandje aan een halve satéprikker. Ik knipte eerste de puntjes van de satéprikkers af, die zijn immers zo scherp en toen halveerde ik de satéprikker, simpelweg door hem door te knippen.

Gezonde en ongezonde traktaties

Gezond trakteren is een belangrijk thema op het kinderdagverblijf. Ik vind dit goed die allerkleinsten hebben al dat gesnoep nog helemaal niet nodig. Zelfs als het feest is kun je nog rustig aan doen met alle suikers en zoetigheden. Thuis maak je misschien wel een lekkere taart of kies je voor een slagroomtaart. Dat moet je ook lekker allemaal zelf weten, het is toch feest dus jij bepaalt wat je je kindje geeft. Met trakteren vind ik dat wel wat anders, doordat er bijna elke week wel een kindje jarig is. Laat ze dan iets lekkers krijgen wat niet (al te) ongezond is en wat ze wel lekker vinden.

traktatie rozijnendoosjes konijnen

Maar wat wel of niet gezond is is dan ook wel weer een lastige. Rozijntjes wordt gezien als een gezonde traktatie er zit bijvoorbeeld vitamine B in, maar ook wel veel suiker. Maar ze schijnen ook de spijsvertering te stimuleren en dat is weer goed voor je lichaam. Fruit is een gezonde traktatie, watermoeloen bijvoorbeeld. Volgens mij vinden veel kinderen dit ook lekker. En mandarijntjes. Wij kozen voor popcorn. Mijn kinderen hadden nog nooit popcorn bij ons gekregen, maar op advies van mijn Instagram-volgers besloot ik van gedroogde maïs (pofmaïs) zelf popcorn te maken samen met de kinderen. Hartstikke leuk, wel spannend dat gepof in de pan, maar zeker een succes.
Nu heb ik uiteraard geen suiker of zout toegevoegd aan de popcorn.

Popcorn maken

Ik kocht pofmaïs bij de Eko Plaza. Het bleek niet zo makkelijk te zijn om pofmais te vinden. Zo hadden zowel de Jan Linders als de Albert Heijn bij ons in de buurt het niet.

Pak een grote pan met een deksel. We hebben de braadpan gebruikt. Doe daarin een laagje zonnenblomeolie die de bodem van de pan bedekt. Niet te veel, want dan wordt je popcorn erg vet, niet te weinig want dat brand je popcorn aan.

traktatie konijnen bootjes popcorn

Zorg dat de olie heet wordt, maar laat het niet gaan walmen. Dan is het namelijk te heet.

Gooi er een paar maïskorreltjes in als je denkt dat je olie warm genoeg is. De maïskorrels gaan rondjes draaien in de olie als het goed op temperatuur is. Gooi er dan een handje maïskorrels bij. Niet te veel, want de popcorn wordt vele malen groter dan de korrel. Schudt de pan om door de deksel erop te doen en even de maïs heen en weer te schudden in de pan. Zo vermengen alle korrels zich met de olie. Als je de eerste popcorn hoort poppen dan haal je de deksel een klein beetje opzij.  Je laat dan een kleine opening tussen de pan en de deksel. De stoom kan er zo uit, maar de popcorn ontsnapt niet. Als alle popcorn gepoft is haal je de pan van het vuur. Schudt nog een keer en wacht tot je zeker weet dat alle maïs gepoft is. Vervolgens doe je het in een zeef en laat je het afkoelen.
Als je poedersuiker of zout wil toevoegen dan doe je dat op dat moment of voordat je het in de zeef doet.

Shoplog details:

Benodigdheden voor deze traktatie

pofmais eko plaza popcorn

De konijntjes zijn € 0.90 per stuk bij Paperhouse. Ook uit te breiden met bijvoorbeeld een knijper en of blokzakje.
De bootjes zijn € 1.00 per 3 stuks bij Flying Tiger. Verkrijgbaar in 6 kleuren.

Pofmaïs Ekoplaza: € 1,99

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

1 reactie op “Traktatie kinderdagverblijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *