Maxi-Cosi: eerste autostoeltje met airbags

Maxi-Cosi introduceerde maandag ‘s werelds eerste autostoeltje met airbags. Ik was bij de lancering en mocht een crashtest met de airbags bijwonen. Dat was natuurlijk wel erg bijzonder om mee te maken. Airbags in autostoeltjes, dat is revolutionair kunnen we wel zeggen. Op het persevent kon je ook een tijdlijn zien met de ontwikkeling van Maxi-Cosi autostoel sinds 1984 tot en met nu. Laat ik zelf nou net in 1984 zijn geboren en momenteel mijn eigen twee kinderen in kinderautostoelen vervoeren. Heel bizar wat een verschil. Zaten de baby’s eerst nog in een soort wipstoel, kunnen ze nou zelf met airbags worden beschermd.

Verschil bij de crashtest in beeld

Maxi Cosi axissfix airLaten we vooropstellen dat alle autostoeltjes goed getest zijn en veilig worden bevonden. Je ziet wel op de afbeelding wat de toegevoegde waarde is van de airbag in de AxissFix Air. Het is duidelijk zichtbaar dat het hoofd en het nekje worden opgevangen door de airbag en daardoor minder naar voren schiet. Ook in de gewone autostoel wordt het kind goed opgevangen en niet uit de auto geslingerd of iets dergelijks. Je ziet beide poppen nog in de gordels zitten. Het verschil zit hem in het opvangen van het hoofdje en nekje.

Nederlandse innovatie halveert impact op kindernekje bij aanrijding.

Om kinderen onderweg nog beter te beschermen, introduceert Maxi-Cosi het eerste kinderautostoeltje ter wereld met geïntegreerde airbags, de AxissFix Air.

De revolutionaire Air Safety Technology® van Maxi-Cosi vergroot de veiligheid van de baby of peuter in het voorwaarts gerichte autostoeltje aanzienlijk.

Bij een aanrijding worden de airbags in een fractie van een seconde opblazen, daarmee wordt het hoofdje en het nekje zachtjes opgevangen. De airbags halveren de krachten die op het nekje worden uitgeoefend, het meest kwetsbare gebied van jonge kinderen.

De airbags lopen weer leeg

Eng, airbags voor jouw kleintje? Nee, hoor. De Air Saftey Technology in de Maxi-Cosi zorgt ervoor dat bij een botsing de twee airbags in de gordels van het autostoeltje in een fractie van een seconde worden gevuld met koude lucht. De airbags vangen het hoofdje en het nekje zachtjes op, alsof het kussens zijn. In de daaropvolgende seconde lopen de airbags automatisch weer leeg. De airbag zorgt dat er 55% minder kracht op de nekwervels wordt uitgeoefend (in vergelijking met een voorwaartsgericht Maxi-Cosi autostoeltje zonder airbags). Daarnaast schiet het hoofdje minder door naar voren, waardoor de kans veel kleiner is dat het hoofdje de stoel daarvoor raakt.

AxissFix Air is zowel voorwaarts als achterwaarts te gebruiken

´s Werelds eerste kinderautostoeltje met airbags is de AxissFix Air. Dit autostoeltje biedt niet alleen de Maxi-Cosi Air Safety Technology®, maar is ook 360° draaibaar, waardoor het zowel achterwaarts als voorwaarts gebruikt kan worden. Het autostoeltje is geschikt voor kinderen met een lengte tussen 61 en 105 centimeter. Dit houdt in dat jouw baby al vanaf ongeveer 4 maanden in het stoeltje kan.

De AxissFix Air is sinds 16 oktober verkrijgbaar in de kleuren Nomad Black, Nomad Blue en Nomad Grey.

Axissfix maxi cosi met airbags

Veiligheid in de het autostoeltje

  1. Zorg dat de stoel op de juiste manier wordt vast gemaakt in de auto. Laat het eventueel voordoen in de winkel waar je het stoeltje koopt. Bekijk ook goed hoe het op de stickers staat aan de zijkant van de stoel.
  2. Zorg dat je kind goed vast zit in de het stoeltje. Dus bevestig de gordeltjes op de juiste manier en zorg dat ze hun armpjes er niet uit kunnen halen, dat betekent goed strak trekken.
  3. Zorg dat je kind in het juiste autostoeltje zit voor zijn lengte. Kijk welk autostoeltje geschikt is voor jouw kind.
  4. Let op met het dragen van (dikke) winterjassen. Deze kun je beter uit doen voordat het kind in de auto wordt gezet. Het kind kan door de jas uit de gordel schieten.
  5. Geef jouw kind het juiste voorbeeld, draag de gordel goed en gebruik geen telefoons of andere afleidingen in de auto.
  6. Klimt jouw kind zelf in de autostoel, check altijd nog of hij goed vast zit.
Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *